Іспанія розпочала підготовку для передачі Україні танків Leopard 2A4

Підпишись на нас:

Іспанія розпочала підготовку до передачі Україні німецьких танків Leopard 2A4, знятих із зберігання іспанської армії. Як заявила міністр оборони країни Маргарита Роблес, Іспанія передасть українській армії шість танків, але не виключає, що надалі їхня кількість зросте.

Подробиці

На даний момент усі шість танків, призначених Україні, проходять відновлення після тривалого зберігання. Про якісь проблеми з запчастинами для них у Міноборони Іспанії не повідомляли, капітальний ремонт обіцяють закінчити “незабаром”. Завершення робіт планується на кінець березня або початок квітня, тоді ж буде вирішено питання з передачею техніки ЗСУ.

Прямо зараз ми ремонтуємо шість машин Leopard 2A4 (…) з можливістю – за потреби і якщо наші союзники попросять про це – збільшити цю кількість – Заявила іспанський міністр оборони.

Раніше іспанський прем’єр Педро Санчес, який відвідав з візитом Київ, пообіцяв Зеленському збільшити кількість ОБТ Leopard 2A4, що поставляються, з шести до десяти. Очевидно, це питання поки не погоджено з Міністерством оборони країни, оскільки іспанські військові, як і раніше, готують лише шість танків. Роботи проходять на оборонному підприємстві Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадаїра в Севільї, що спеціалізується на модернізації та обслуговуванні бронетехніки. Якщо питання з передачею ще чотирьох додаткових танків буде вирішено позитивно, їх доставлять з бази зберігання бронетехніки Casetas в Сарагосі.

До цього Мадрид не виключав передачу Києву набагато більшої кількості танків, але тільки після проведення повної ревізії баз зберігання бронетехніки, оскільки стан відправленої на склади бойової техніки на даний момент невідомий.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: