ЗСУ отримали американські танки-мостоукладачі М60

Підпишись на нас:

Нещодавно українські військові отримали перші системи мостоуведення на базі танків M60 Patton часів холодної війни.

Подробиці

Як повідомляє «Мілітарний», танкові броньовані мости М60 передані та перебувають на озброєнні 5-ї окремої танкової бригади ЗСУ. Про зобов’язання США постачати в Україну AVLB M60 було оголошено в березні 2023 року.

танки-мостоукладачі М60

У звіті Держдепу США йдеться про те, що Україна отримала загалом 18 броньованих систем мостоуведення на базі танкової платформи M60. Ці універсальні AVLB мають можливість розгортати мости довжиною до 18 метрів, залежно від конкретної конфігурації мосту, з максимальною вантажопідйомністю до 60 тонн.

Початкова версія M60 AVLB вироблялася між 1963 і 1967 роками. Багато шасі для M60A1 AVLB були перероблені з танків M60A2 Patton і зазнали значних модифікацій, щоб служити мостоукладальними машинами з 1987 по 1996 рік.

Сам міст призначений для зберігання в складеному положенні під час транспортування танку, і його можна розгорнути за допомогою механізму запуску моста, коли це необхідно. Оригінальна конструкція мосту має приблизно 18 метрів у довжину та 3,81 метрів у ширину. Протягом багатьох років були представлені вдосконалені версії цих мостів, які в першу чергу характеризуються їх підвищеною вантажопідйомністю.

Ця система мостів здатна витримати вагу танка M1A2 SEPv3 нинішнього покоління, який важить приблизно 72 тонни, але цього можна досягти лише за умови перекриття розриву не ширшого за 14 метрів, згідно з несекретним посібником армії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: