Нідерландам дозволено придбати 20 пускових установок HIMARS

Підпишись на нас:

Уряд США схвалив продаж Нідерландам 20 нових пускових установок M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), повідомляє провідний збройовий брокер Пентагону.

Подробиці

Агентство зі співробітництва в галузі оборони та безпеки США оголосило, що Державний департамент США схвалив можливий продаж до 20 пускових установок M142 разом із ракетами на суму до 670 мільйонів доларів.

Пакет включав допоміжне та комунікаційне обладнання, а також альтернативні ракетні блоки керованої ракетної системи залпового вогню M30A2 із системою рушійної установки нечутливих боєприпасів.

«Запропонований продаж покращить військові цілі Нідерландів щодо оновлення можливостей, одночасно покращуючи взаємодію зі Сполученими Штатами та іншими союзниками», — йдеться у повідомленні DSCA.

HIMARS — це колісна ракетна установка, розроблена для швидкого розгортання, здатна завдавати багаторазових керованих артилерійських ударів по цілям на великій відстані. Ця ракетна система може нести одну групу з шести керованих ракет або одну групу більш великої ракети підвищеної дальності. HIMARS може заїзжати на літак, скочуватися з літака та стріляти протягом двох хвилин після приземлення. Ракети можуть стріляти на відстань до 70 км, тоді як керована ракета може стріляти до 270 км.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: