Стало відомо, коли Польща поставить в Україну обіцяні 74 танки

Підпишись на нас:

Польща поставила Україні лише чотири ОБТ Leopard 2A4 із обіцяних чотирнадцяти. Також, поки що на Україну не вирушили і танки радянського зразка – Т-72 та PT-91 Twardy. Все це у Варшаві обіцяють передати Києву протягом найближчих тижнів.

Подробиці

У Варшаві пообіцяли найближчими тижнями відправити в Україну не лише обіцяні німецькі танки, в кількості десяти одиниць, а й танки радянського зразка. З відповідною заявою виступив голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик.

За словами польського чиновника, танки поїдуть в Україну відразу після закінчення навчання українських танкових екіпажів, яке проходить на полігонах Міністерства оборони Польщі.

«(…) Підготовка українських екіпажів має бути завершена. Частина цих танків зараз використовується під час навчання (…) це перспектива на кілька тижнів» – Заявив він.

Також готується відправка Києву танків Т-72 та PT-91, за словами Дворчика, вони вже “практично в Україні”, оскільки завершують процедуру підготовки до передачі.

Згідно з раніше озвученою інформацією, поляки передадуть Україні приблизно 60 танків радянського зразка та 14 німецьких “Леопардів” у модифікації 2A4.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: