Чому авто не заводиться після довгої стоянки

Підпишись на нас:

Двигун авто є дуже гоноровим в деяких випадках, і може відмовитись від роботи з багатьох причин. Кожен водій намагається вирішити питання на місці, адже звертаючись до сервісу – можна витратити багато коштів. В кожного таке було, акумулятор не старий, заряджений і холодного ранку стартер працює неохоче. А от на прогрітому моторі проблем не виникає.

Проблема з електропроводкою

Погана робота двигуна може бути через пошкоджені контакти електропроводки. Також причиною цього може стати корозія або окиснення клеєм, або ослаблення затискача проводів, що під’єднані до акумулятора. При покупці українські водії часто звертають увагу на клему та впаяний в неї кабель, що є важливим. Недостатню товщину мідної жили в кабелі видно по незвичайній поведінці стартера – в першу секунду після повороту ключа (або натискання кнопки стартера) його обертання дуже повільне, а потім він розкручується. При розрядженому акумуляторі все виглядає навпаки – стартер крутиться повільніше.

Свічки запалювання

Свічки запалення можуть вкритися різними шкідливими відкладеннями, через це вони можуть працювати некоректно та перестають давати іскру.

Підшипники

Проблема з підшипниками може статися від великих навантажень, а цим і є холодний запуск. Стартер при цьому може працювати нормально, але під впливом магнітного поля якір перекошується і порушується контакт у щітках, а також магнітний зазор. При сильному знесенні якір починає чіпляти стартер і через це падає потужність, сповільнюються обороти колінчастого валу ДВЗ. В принципі, досвідчені електрики з цією проблемою знайомі, але для її вирішення доведеться розбирати вузол повністю.

Порвався ремінь

Ще однією причиною через які двигун не заводиться є обрив ременя ГРМ. Через підвищене навантаження при прокручуванні холодного (замерзлого) двигуна зношений привід найчастіше рветься саме при пуску. 

Несправності у паливній системі

Також відмова двигуна може бути пов’язана з відсутністю палива або несправністю паливної системи. Цьому може передувати протікання, тріщини в паливному баку, несправність сепаратора, а також проблеми з бензонасосом. Перед тим, як придбати запчастини – отримайте консультацію з професіоналами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: