Чому експерти радять витягувати всі гаджети з прикурювача автомобіля відразу після зупинки

Підпишись на нас:

Сучасні автомобілі, як і раніше, комплектуються так званими роз’ємами для прикурювача або на сучасніший лад – розетками на 12 Вольт. Зрозуміло, таке доповнення відкриває перед користувачем низку додаткових можливостей. Особливо, якщо в оснащення ТЗ не входять USB-порти. У цій ситуації заряджати телефон або інші гаджети доводиться саме через прикурювач, але далеко не всі автомобілісти знають, що це пов’язано з низкою проблем.

Подробиці

Сам по собі роз’єм для прикурювача постійно перебуває під напругою. І якщо увімкнути в нього елемент, що споживає електричний струм, то він почне працювати. Тут потрібно розуміти, що штатна розетка на 12 Вольт розрахована на невелику потужність. Але незважаючи на це, її примудряються навантажувати, підключаючи через перехідники відразу по 3 – 4 пристрої. Зрозуміло, такого допускати не можна. Це загрожує в перспективі плавленням проводки або виходом з ладу відповідного запобіжника.

Крім того, не можна постійно тримати телефон чи інший пристрій, під’єднаним до бортової мережі, оскільки це може “вбити” вбудований у гаджет акумулятор. Окремо хотілося б поговорити про те, як деякі недосвідчені автомобілісти забувають відключати девайси від джерела живлення, навіть коли транспортний засіб ставиться на стоянку. Як вже було сказано раніше, розетка на 12 Вольт може працювати не тільки в той момент, коли запущено двигун, а й після зупинки силового агрегату.

Таким чином, якщо автомобіліст йде і залишає гаджет, підключеним до бортової мережі, то живлення вже йде не від генератора, а від штатної батареї. Добре, якщо на машині стоїть новий справний акумулятор, який має повну ємність і достатній заряд. В іншому разі, вийшовши на ранок до ТЗ, можна виявити, що АКБ сіла практично в нуль. А це, до речі, загрожує зайвими проблемами, зокрема і з самою батареєю, яку не рекомендується висаджувати до мінімуму.

Окремо хотілося б поговорити про те, що залишати гаджет, під’єднаним до мережі, не тільки загрожує розрядженням батареї, а й небезпечно загалом. Річ у тім, що під час роботи прикурювача напруга постійно коливається. А це загрожує наслідками для вбудованого в пристрій акумулятора, який просто може не витримати. Відомі випадки, коли через постійне живлення від прикурювача АКБ в смартфонах роздувалися або навіть вибухали, залишаючи за собою пошкодження.

Ну і, зрозуміло, не потрібно забувати, що постійне навантаження на електричну мережу в машині – це теж небезпечно. Особливо, якщо автомобіліста в цей момент немає в машині. Річ у тім, що подібне може спровокувати коротке замикання і загоряння. Як наслідок, трапиться пожежа і повністю знищить машину. Здебільшого такому ризику піддаються старіші автомобілі з солідним пробігом, де в електриці вже є певного роду несправності, які власник не спромігся своєчасно усунути належним чином, звернувшись до фахівців.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: