Як розпізнати шахрая при покупці авто: поради від експертів

Підпишись на нас:

З 24 лютого 2022 року українці почали активно купувати автомобілі не в особистих цілях, а для ЗСУ. Цікаво, що на деяких онлайн платформах, наприклад, OLX було створено розділ «Авто для перемоги».

Як розпізнати шахрая при покупці авто: поради від експертів

В розділі було опубліковано майже 31 тисячу оголошень про продаж машин, які отримали понад 211 тисяч відгуків. Тобто попит тут перевищує пропозиції у майже 8 разів, що є досить високим показником.

На жаль, навіть людей, котрі мають найкращі наміри, можуть ошукати шахраї. Довкола теми авто для ЗСУ ходило чимало зловмисників, котрі бажали нагрітись на волонтерах та військових.

Популярні схеми:

Завдаток та оплата на перед

Це дуже розповсюджена ситуація. На гачок шахраїв потрапляли як волонтери, так і цивільні люди, котрі бажали забронювати авто для ЗСУ.


Неякісне авто

Опис характеристик машини часто неспівпадає з очікуваннями покупців. Дуже скоро після покупки виявляться що авто і бите, і фарбоване, і топлене.

Найперше майбутніх власників авто має насторожувати такі фактори:

  • занижена ціна на машину (на 20%, 30%, 40% нижче ринкової);
  • терміновий продаж;
  • відмова від телефонної розмови;
  • уникнення особистої зустрічі;
  • відмова вислати фото авто, VIN-коду чи техпаспорту тощо.

Тому, щоб уникнути всіх схем, краще довіряти перевіреним платформам, завжди їхати на особисту зустріч з продавцем та обов’язково загнати авто на СТО та дати перевірити його майстру.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: