Чому тверезим водіям виписують штраф за п’яне водіння: поради від експертів

Підпишись на нас:

Водіям відомо, що допустимий рівень алкоголю в крові дорівнює 0,2 проміле. Але цікаво, що цей показник може свідчити не лише про нещодавно випитий алкоголь, а й бути природним рівнем алкоголю в організмі людини. Тому інколи такий результат можуть отримати цілком тверезі водії.

Інколи навіть людина, що взагалі не вживає, може поїхати додому зі штрафом на суму 17000 гривень та без прав на один рік.

Експерти наголошують, що організм деяких людей може навіть підняти рівень проміле від абсолютно безневинних продуктів. Наприклад, апельсиновий сік може показати до 0,3 проміле через процеси бродіння, що відбуваються під час виробництва цих напоїв. А безалкогольне пиво покаже від 0,1 до 0,4 проміле.

Цікаво, що навіть випічка може підвести водія, адже інколи шоколадні цукерки та випічка, оброблені спиртовмісними рідинами, можуть показати від 0,1 до 0,3 проміле.

Перше порушення ПДР в цьому руслі буде коштувати 17 000 грн без конфіскації авто, а друге порушення – 51000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу порушника.

Якщо ви дійсно не вживали, то наполягайте на проведення повторного тесту через декілька годин та аргументуйте, чому апарат зафіксував такий рівень проміле.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: