Довіра до європротоколу знизилась: у Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт в сфері автострахування

Підпишись на нас:

Українських водіїв очікує новий законопроєкт, що буде регулювати дотримання європейських стандартів у сфері автострахування. Вже невдовзі депутати приймуть законопроєкт №8300 про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ). Зміни набудуть чинності з 1 січня 2025 року.

Які ж зміни очікують водіїв?

Припустимо, що водій з Полтави потрапив у ДТП, винуватцем якої став одесит. В такому випадку полтавцю потрібно звертатись з позовом в одеську компанію, в якій застраховано автомобіль винуватця. Це доволі не зручно. Після змін потерпілий водій буде отримувати компенсацію через свою компанію, яка буде звертатись до компанії винуватця та брати кошти на ремонт. Про це розповів генеральний директор асоціації “Страховий бізнес” В’ячеслав Черняховський.

Така практика є широко поширеною в Європі, а тому її варто примінити і у нас. Така комунікація результатом добровільних домовленостей між страховими компаніями, які дбають про якість обслуговування своїх клієнтів.

Також в Україні існує доволі суперечлива норма щодо обов’язкового складання європротоколу. Після змін законопроєкту №8300 буде урівняно європротокол з протоколом, складеним поліцейськими. У В’ячеслава Черняховського така думка стосовно цього:

Довіра до європротоколу знизилась: у Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт в сфері автострахування

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: