Навіть досвідчені водії інколи помиляються: хитре завдання з ПДР

Підпишись на нас:

Онлайн тести стають у пригоді майбутнім водіям, котрі не можуть з’являтись на теоретичні заняття в автошколі. Статистика говорить, що щоденне розв’язання завдань допоможе розвинути свої навички та стати висококваліфікованим водієм.

Для таких занять можна скористатись telegram-каналом “А ти знаєш ПДР?”. Ось одне цікаве завдання звідти.

Смуга розгону – це додаткова смуга руху, призначена для безпечного вливання в потік транспорту на автомагістралях та інших швидкісних дорогах. Її використання значно знижує ризик аварійних ситуацій, пов’язаних з різницею швидкостей між транспортними засобами, що вже їдуть дорогою, та тими, що заїжджають на неї.

Навіть досвідчені водії інколи помиляються: хитре завдання з ПДР
Перегляньте уважно зображення та надайте вірну відповідь на питання: яким шляхом водій правильно виконує поворот на дорогу зі смугою для розгону?

  • Варіант А
  • Варіант Б
  • Обидва варіанти правильні

Перед вирішенням цього завдання зверніть увагу на знак 5.22 “Прилягання смуги для розгону транспортних засобів”. Дорожній знак повідомляє про наявність прилягання смуги для розгону на одному рівні з правого боку.

Наголошуємо, що перед поворотом, перестроюванням або зміні напрямку – потрібно переконатись, що по сторонах ніхто не рухається і ви не спричините аварійну ситуацію. Якщо водій все ж вирішив перестроїтись, то йому потрібно дати дорогу автомобілю, котрий рухається в попутному напрямку по тій смузі, на яку він хоче потрапити.

Коли автомобіль має намір потрапити на дорогу через смугу розгону, він має спочатку розпочати рухатися по ній, щоб мати змогу уступити дорогу та плавно влитися в транспортний потік.

Навіть досвідчені водії інколи помиляються: хитре завдання з ПДР

Тепер повернемось до вірної відповіді на наше питання. Яким шляхом водій правильно виконує поворот на дорогу зі смугою для розгону?

Відповідь: варіант Б

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: