Водій Tesla міг переплутати педалі, що призвело до смертельної аварії

Підпишись на нас:

Останніми роками безпекова частина Tesla неодноразово зазнавала критики, але, здається, принаймні в одній резонансній смертельній аварії причиною було не що інше, як старомодна помилка водія. Дані, опубліковані в Інтернеті, свідчать про те, що водій просто натиснув не на ту педаль.

Подробиці

Критики швидко звинуватили систему автопілота Tesla, або несправність гальм, після інциденту в листопаді, під час якого принаймні одна людина загинула, а багато інших отримали поранення, коли Model Y на високій швидкості злетіла на вулицю Чаочжоу.

На карколомних кадрах, зібраних разом із записами з кількох камер відеоспостереження, можна побачити, як електромобіль виїжджає на дорогу, потім різко прискорюється, проїжджає повз мотоциклістів та інші транспортні засоби, підрізає одну людину, потім стикається з пікапом, знищуючи його, і, нарешті, з’їжджає з дороги в будівлю.

Китайські ЗМІ цитують слова 55-річного водія, який вижив у аварії та не вживав алкоголю чи наркотиків. У нього була проблема з педаллю гальма автомобіля. Це був не перший випадок, коли власник Tesla в Китаї звинуватив виробника електромобілів у несправних гальмах, але в іншому випадку скаржнику було наказано вибачитися, оскільки факти не підтвердили його скарги.

Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) у США також дійшло висновку, що повідомлення про раптове прискорення кількох автомобілів Tesla в країні були пов’язані з неправильним натисканням водіями педалі, як, здається, сталося і у смертельній аварії в Китаї.

Дані з реєстратора розбитого автомобіля показують, що акселератор Model Y тримався на 100% перед аварією, досягаючи 164 км/год за п’ять секунд до зіткнення, і що педаль гальма не застосовувалася, але воно було справне. Дані також показують, що на короткий час увімкнувся електронний контроль стійкості автомобіля, який тимчасово сповільнив автомобіль до 159 км/год, але коли він випрямився, то знову прискорився, досягнувши 164 км/год у момент зіткнення.

Деякі коментатори сумніваються, чи справді водій міг випадково тримати не ту педаль так довго, і нам досі потрібно дочекатися остаточного звіту поліції для того, щоб почути офіційну причину звинувачень. Але, здається, ця трагічна аварія зводиться до того, що водій переплутав акселератор з педаллю гальм.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: