Електро

Renault хоче продати Volkswagen платформу для його майбутнього найдешевшого електромобіля

Минулого року компанія Renault показала концепт-кар, який є прообразом нового Twingo. Машина являє собою електромобіль, який коштуватиме менше 20 тисяч євро. Серійну версію машини обіцяють показати в найближчі місяці. Але платформа, яка ляже в основу нового “Твінго”, цілком може стати базою для аналогічних електрокарів від інших брендів.

Подробиці

За інформацією французького журналу “L’argus”, у “Рено” шукають тих, хто купить у неї платформу AmpR Small. Одним із претендентів на придбання такого шасі є Volkswagen, який перебуває в пошуках архітектури для свого найменшого електромобіля. Його збираються розташувати в лінійці німецької марки на сходинку нижче ID.2.

З чутками, машина отримає назву ID.Up!, але вона не успадкує платформу MEB Entry у старшого брата Up!, а отримає власну. Ось як коментує проект нового бюджетного електромобіля VW керівник відділу технічного розвитку VW Кай Груніц:

“Існує не так багато можливостей для створення невеликого міського транспортного засобу з точки зору зовнішнього вигляду. Цей автомобіль стане частиною дизайну та функціональності бренду Volkswagen, але коштуватиме дуже дешево”.

Якщо у VW вирішать придбати у Renault платформу для своєї новинки, то з великою вірогідністю вони куплять у них і батарею LFP, яка є менш ефективною, але набагато доступнішою порівняно з поширеними акумуляторами NMC.

Втім, поки що все це носить форму чуток і єдиною підтвердженою інформацією є термін дебюту нового Renault Twingo, який звучить як 2026-й рік.

Останні публікації

Економічні двигуни, “розумний” салон і великі габарити: Nissan тестує новий пікап

Китайський підрозділ компанії Nissan готує до дебюту нову модель. Нею виявиться автомобіль у кузові пікап.…

2 години тому

Більше 600 піхотинців і техніка: американські морські піхотинці провели конвой по території Саудівської Аравії

Сили Корпусу морської піхоти США нещодавно провели дальній конвой по всій території Саудівської Аравії. Подробиці…

3 години тому

Армія США випробовує нову мінометну систему на базі броньованого автомобіля AMPV: стріляє на ходу

На полігоні Юма проходить суворі випробування створена на основі нової армійської гусеничної броньованої машини модульна…

4 години тому

В Україні створили нові багатофункціональні наземні дрони «Махно»

Оперативне командування "Південь" розповіло про тестування нових наземних дронів, здатних евакуювати поранених бійців і виконувати…

5 години тому

Експерти розповіли, як удари по російських нафтопереробних заводах впливають на постачання палива для військової техніки

Незважаючи на занепокоєння Вашингтона, стратегічні удари України по російських нафтопереробних заводах виявилися ефективним методом обмеження…

6 години тому

Найбільш технологічний автомобіль Volkswagen стає дешевшим: проїде 600 км без АЗС

Новий Volkswagen ID.7 2024 року став дешевшим. Німецький бренд розширив модельний ряд свого повністю електричного…

7 години тому