Renault хоче продати Volkswagen платформу для його майбутнього найдешевшого електромобіля

Підпишись на нас:

Минулого року компанія Renault показала концепт-кар, який є прообразом нового Twingo. Машина являє собою електромобіль, який коштуватиме менше 20 тисяч євро. Серійну версію машини обіцяють показати в найближчі місяці. Але платформа, яка ляже в основу нового “Твінго”, цілком може стати базою для аналогічних електрокарів від інших брендів.

Подробиці

За інформацією французького журналу “L’argus”, у “Рено” шукають тих, хто купить у неї платформу AmpR Small. Одним із претендентів на придбання такого шасі є Volkswagen, який перебуває в пошуках архітектури для свого найменшого електромобіля. Його збираються розташувати в лінійці німецької марки на сходинку нижче ID.2.

Volkswagen ID.2

З чутками, машина отримає назву ID.Up!, але вона не успадкує платформу MEB Entry у старшого брата Up!, а отримає власну. Ось як коментує проект нового бюджетного електромобіля VW керівник відділу технічного розвитку VW Кай Груніц:

“Існує не так багато можливостей для створення невеликого міського транспортного засобу з точки зору зовнішнього вигляду. Цей автомобіль стане частиною дизайну та функціональності бренду Volkswagen, але коштуватиме дуже дешево”.

Якщо у VW вирішать придбати у Renault платформу для своєї новинки, то з великою вірогідністю вони куплять у них і батарею LFP, яка є менш ефективною, але набагато доступнішою порівняно з поширеними акумуляторами NMC.

Renault Twingo

Втім, поки що все це носить форму чуток і єдиною підтвердженою інформацією є термін дебюту нового Renault Twingo, який звучить як 2026-й рік.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: