Конкурент Suzuki Jimny від Toyota отримає платформу пікапа Hilux

Підпишись на нас:

Наприкінці минулого року в інтернет витекли подробиці невеликого скандалу, що стався між технічними партнерами Toyota і Suzuki. Пов’язаний він був із тим, що “тойотівці” попросили інженерів “Сузукі” поділитися платформою позашляховика Jimny, але отримали рішучу відмову.

Подробиці

У підсумку в “Тойоті” вирішили, що зроблять власний позашляховик, який відбере покупців у Suzuki Jimny. Напередодні про нього стали відомі чергові подробиці.

За новою інформацією, що прийшла з Японії, проект позашляховика-конкурента Suzuki Jimny отримає назву Land Cruiser FJ. Платформою для нього стане архітектура iMV пікапа Hilux Champ, яка є спрощеною версією платформи звичайного Hilux.

Конкурент Suzuki Jimny від Toyota отримає платформу пікапа Hilux

Машина має отримати цінник, близький до “Джимні”, але бути трохи дорожчою за рахунок більших розмірів.

Під капотом позашляховика, за чутками, розташуються як бензинові та дизельні, так і гібридні та навіть електричні силові агрегати.

Двома першими можуть стати 2,7-літровий бензиновий 166-сильний агрегат, що використовується в тайському Hilux Champ, а також 2,8-літровий турбодизельний мотор на 204 к.с. Зв’язку їм складе “автомат” і система повного приводу з кількома їздовими режимами.

Конкурент Suzuki Jimny від Toyota отримає платформу пікапа Hilux

Судячи з усього, модель вироблятимуть у Таїланді й експортуватимуть на всі основні ринки компанії. Запуск позашляховика заплановано на кінець 2024 року, а продажі машини почнуться у 2025 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: