Армія США випробовує найшвидшу десантну систему для автомобілів і вантажів

Підпишись на нас:

Армія США оголосила про випробування передової вантажної парашутної системи. Згідно з прес-релізом армії, солдати та інженери випробовують новітню систему десантування на армійському полігоні Юма.

Подробиці

YPG вже давно перебуває на передньому краї розробки та операційного тестування нових можливостей десантування, включаючи систему швидкого десантування Rapid Rigging De-Rigging Airdrop System або RRDAS, яка обіцяє вивести солдатів із зони десантування та почати бій із необхідним обладнанням швидше, ніж будь-коли.

Звичайні вантажі зазвичай амортизуються картонним матеріалом, схожим на стільники, між транспортним засобом або іншим важким предметом і сталевим піддоном, який переносить його з літака на землю. Навіть з хорошими вантажними парашутами та ідеальним приземленням багатошарові стільники зруйнуються від удару об землю. RRDAS, однак, значно зменшує кількість стільників, необхідних для розсіювання сили удару за допомогою 10 багаторазових модулів подушок безпеки. Самонадувні подушки безпеки можна використовувати на висоті 750 футів над рівнем землі та перевозити вантажі від 5 000 до 22 000 фунтів.

«Коли він летить у повітрі, навколишнє повітря створює тиск у всіх тканинних подушках безпеки», — сказав майор Метью Рое, помічник менеджера з продуктів доставки вантажів повітряним транспортом у Виконавчому офісі армії США. «Коли він стикається з землею, модулі подушок безпеки пом’якшують корисне навантаження, тому нам не потрібно стільки стільників, скільки в поточній конструкції».

Зменшення використання стільників повинно скоротити час спуску на 25%, але випробувачі особливо в захваті від скорочення часу на зняття снасті на 40%, завдяки чому солдати швидше виходять з небезпеки.

«Це скоротить час демонтажу приблизно на дві з половиною години, тому солдатам у зоні десантування не доведеться використовувати сокири, лопати та кирки», — сказав Девід Емонд, операційний менеджер підрозділу Product Manager Force Sustainment Systems. «Наразі, коли транспортний засіб розчавлює стільники, солдатам доводиться вирізати всі стільники навколо шин транспортного засобу, щоб мати можливість від’їхати».

Система також може похвалитися функціями, які забезпечують вертикальне приземлення автомобіля, який скидається з повітря.

«Система має висувні опори, — сказав Роу. «Якщо це вантаж із високим центром тяжіння, який може перекинутися, коли він зіткнеться з землею, ці виносні опори відштовхнуться і не дадуть йому перекинутися».

Хоча тестування розробки RRDAS планується завершити пізніше цього року, а повне розміщення системи у військах очікується в 2025 фінансовому році, періодичне тестування в YPG на основі відгуків про операційне тестування у Форт-Брегг, штат Північна Кароліна, має тривати протягом двох років після цього.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: