Автопригоди

Експерти з безпеки: сенсорний екран в автомобілі збільшує кількість аварій

Усім уже давно відомо, що надсилати тестові повідомлення під час керування машиною небезпечно. Утім, згідно з нещодавнім дослідженням, проведеним американською організацією з безпеки дорожнього руху (NHTSA), надмірно складні мультимедійні системи з сенсорним керуванням не менш небезпечні, адже також відволікають водія від дороги.

Подробиці

Регулюючі органи та автовиробники продовжують сперечатися про те, які елементи керування в машині мають бути фізичними, а які можна безпечно перенести на сенсорний екран.

У NHTSA стверджують, що однією з найголовніших причин аварій на сьогоднішній день є відволікання уваги водієм. І частка таких випадків активно зростає навіть попри те, що машини стають безпечнішими.

Згідно з підрахунками експертів, новітні сенсорні системи можуть у 4 рази збільшувати час, необхідний для виконання основних завдань. Але найгірше в них є те, що водієві необхідно відривати погляд від дороги, щоб зорієнтуватися в меню.

Допомогти в цьому мало голосове управління, але воно, як і раніше, працює не ідеально і автомобілісти практично не користуються такими системами.

Причина, через яку автовиробники прагнуть перенести все більше “кнопкових” функцій на сенсорні екрани мультимедійних систем, пов’язана з економією.

Водночас, це ще й можливість додаткового заробітку завдяки можливості пропонувати клієнтам певні опції за передплатою або показувати рекламу.

Останні публікації

Війна в Україні спровокувала збільшення світового попиту і виробництва ракетних установок HIMARS

Американська компанія Lockheed Martin уклала контракт із фіксованою ціною на суму 861,3 мільйона доларів США,…

7 хв. тому

Спецназ США випробовує нових роботів-собак із системами зброї

Спецназ морської піхоти США (MARSOC) наразі випробовує «роботів-собак», оснащених дистанційними збройовими станціями, які автоматично виявляють…

1 годину тому

Аналітики розкрили відмінності українського варіанту Abrams від версії для армії США

Збройні сили України оприлюднили рекламний ролик модифікованого танка M1A1 (Situational Awareness) SA Abrams, який проливає…

2 години тому

Офіційно представлено оновлений Land Rover Defender: більше комфорту та потужніший двигун

У Великій Британії відбулася офіційна презентація оновленого позашляховика Land Rover Defender 2024 року. Автомобіль набув…

3 години тому

Власник СТО назвав симптоми «забитого» салонного фільтра

Салонні фільтри в сучасних автомобілях зазнали значних змін. Так, виробники вдосконалюють цю деталь для захисту…

4 години тому

Експерт розповів, коли заміна оливи кожні 10 тисяч км скорочує ресурс мотора

Виробники автомобілів рекомендують водіям міняти моторне мастило в строго встановлені терміни. При цьому кожен з…

5 години тому