ЗСУ почали використовувати модернізований варіант танків Т-72А

Підпишись на нас:

В Україні помічені так звані “мобілізаційні” танки Т-72, які є спрощеним варіантом ОБТ Т-72АМТ, розробленого для ЗСУ в 2017 році. Модернізацію “звичайних” Т-72 до рівня Т-72АМТ займається Київський бронетанковий ремонтний завод, постачання розпочалося у 2020 році.

Подробиці

За даними ЗМІ, під час тренувань 3-ї окремої танкової бригади було помічено танки Т-72 у “спрощеній” конфігурації, так звані “мобілізаційні”. На них повністю замінено базові прилади спостереження командира та навідника, відсутня ІЧ-прожектор “Місяць”, встановлена відкрита турель із зенітним кулеметом, танк оснащений звичайними стандартними литими гусеницями з послідовним шарніром. Можливі ще якісь зміни, але вони перебувають усередині.

Передбачається, що це відновлені з урахуванням наявних можливостей танки Т-72А, які перебували у відстійниках бронетанкових заводів. Хоча існує й інший варіант, який є більш реальним – це польські “порожні” ОБТ Т-72М1, які є експортним варіантом Т-72А.

Раніше повідомлялося, що танки Т-72 до рівня Т-72АМТ, що проходять на Київському ремонтному заводі модернізацію, в результаті отримують динамічну систему захисту “Ніж” замість “Контакту”, приціл 1К13 для стрільби керованими ракетами “Комбат”. Крім того, на танки встановлюється навігаційна система СН-3003 “Базальт”, прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами 3-го покоління, потужніший двигун В-84-1 (замість В-46), елементи ходової від Т-80 та сучасні радіостанції Aselsan або Harris.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: