Електро

“Електромобілем року в Японії” назвали китайський кросовер

Китайський автопром розвивається шаленими темпами. Напередодні з’явився ще один доказ того, що “піднебесні” машини вже на всю здатні змагатися зі своїми конкурентами і навіть здобувати в цьому протиборстві перемоги.

Подробиці

В Японії завершився конкурс “Електромобіль року”, в якому найкращим виявився не місцевий електрокар, яких у країні чимало, а китайський.

Перемога у 2024 році дісталася батарейному кросоверу BYD Dolphin, а закріпив результат для компанії і для “піднебесних” брендів загалом “паркетник” BYD Atto 3, що став другим.

Для багатьох це виявиться сюрпризом, але BYD дійсно присутній на японському автомобільному ринку. Він є одним із небагатьох китайських брендів, які продають свої машини в “Країні висхідного сонця”.

BYD Dolphin нагорода дісталася за підсумками голосування, проведеного серед місцевих автомобільних ЗМІ. Журі високо оцінили продуктивність китайського електричного SUV, його запас ходу, а також передові системи допомоги водієві.

В Японії “Дельфін” продається відразу у двох версіях. Перша має батарею ємністю 44,9 кВт/год і коштує 3 630 000 єн (660 000 грн), а друга може похвалитися збільшеним запасом ходу завдяки акумулятору на 58,56 кВт/год, але за неї просять уже 4 мільйони 70 000 єн (750 000 грн).

Останні публікації

Партизани заявляють про проблеми з паливом у росіян: виявили нафтобазу і стоянку російської техніки в Криму

Кримським партизанам стало відомо місцезнаходження техніки і одночасно нафтобази росіян в Сімферопольському районі. Також партизани…

59 хв. тому

Російський завод нібито суттєво збільшив виробництво РСЗВ “Солнцепьок”

На пропагандистському відео росіяни показали завод "Омсктрансмаш", на якому проходить процес виробництва РСЗВ "Солнцепьок" і…

2 години тому

Компанія Ford відмовиться від випуску свого популярного і еталонного автомобіля: що випустять на заміну

Компанія Ford продовжує переглядати модельний ряд автомобілів, представлених на європейському ринку. Причому поки що вона…

3 години тому

Експерт пояснив, як заміські поїздки збільшують ресурс двигун автомобіля

Автовласникам рекомендовано час від часу залишати місто та вибиратися на швидкісні траси. Примітно, що в…

4 години тому

Volkswagen Tiguan знову оновлюють: кросовер отримає економічний двигун і повний привід

Нове покоління кросовера Volkswagen Tiguan 2024 року вже представлено в дилерських центрах у багатьох європейських…

5 години тому

Volvo готує до виходу недорогого преміального конкурента для Audi Q6 і Porsche Macan

В наступному році дебютує Volvo EX60, який прийде на заміну гібридному XC60 і розміститься між…

6 години тому