Офіційно підтверджено: Росія знову застосовує північнокорейські балістичні ракети для ударів по Україні

Підпишись на нас:

Згідно з повідомленнями з різних джерел, Росія використовувала північнокорейські ракети в Україні близько 50 разів, один інцидент офіційно підтверджено в Харкові 2 січня, заявив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Під час прес-конференції Фільчаков повідомив, що балістична ракета малої дальності КН-23 або Hwasong 11, впала на проспекті Незалежності 1, що підтверджено висновками національних та міжнародних експертів. Крім того, було повідомлено про два інших підозрюваних випадки використання таких ракет, які очікують офіційного підтвердження після поточних розслідувань.

Ці ракети називають низькоякісними та зробленими з гіршого металу. Вони мають недосконалу систему управління та дальність польоту близько 700 км, яка значно перевищує дальність польту ракет Іскандер (250 км). Фільчаков також зазначив, що ці північнокорейські ракети часто вибухають у повітрі.

Харківські експерти, дослідивши вцілілу хвостову частину ракети, встановили, що хоч вона візуально нагадує ракету «Іскандер», але є значні технічні відмінності. Начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов зазначив, що українські експерти змогли ідентифікувати ці північнокорейські ракети.

За словами речника Білого дому Джона Кірбі, ця передача ракет порушує санкції ООН, введені проти Північної Кореї. Понад 1000 контейнерів з військовою технікою та боєприпасами до Росії нібито доставила Північна Корея. Натомість Пхеньян шукає російське військове обладнання та технології для своєї авіаційної програми та космічних і ядерних амбіцій.

Зростання військової співпраці між Росією та Північною Кореєю викликає занепокоєння, особливо після зустрічі Кім Чен Ина та Володимира Путіна. Росія також прагне придбати ракети в Ірану, додаючи ще один шар до і без того складної ситуації. Потенційні іранські ракети можуть включати місцеві ракети Scud і Dezful з різною дальністю дії та точністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: