ДВЗ

Експерти назвали кнопку в салоні автомобіля, яка дає змогу заощадити до 30% бензину

Незважаючи на те, що ціни на паливо трохи призупинили своє зростання, вони змушують багатьох економних водіїв обережніше поводитися з педаллю акселератора.

Подробиці

Але крім плавного прискорення, використання високих передач, мінімізації гальмувань і спроб їхати з постійною швидкістю є ще один лайфхак, як можна скоротити витрату палива. Причому на суттєву величину.

Як пише видання “Periodismodelmotor”, хитрість полягає в тому, щоб використовувати одну малозадіяну кнопку на центральній консолі салону машини.

Йдеться про клавішу рециркуляції повітря системи вентиляції, розташовану на будь-якому блоці управління кондиціонером або клімат-контролем автомобіля. Виглядає вона як силует машини з напівкруглою стрілкою всередині.

Основна функція цієї кнопки полягає в закритті повітрозабірників ззовні і використанні тільки того повітря, яке знаходиться в салоні. Вона призначена для підвищення комфорту всередині автомобіля, запобігаючи потраплянню зовні пилу, забруднень, алергенів або неприємних запахів.

Коли кондиціонер активний, увімкнення цієї функції дає змогу зменшити зусилля, яких доводиться докладати системі, особливо, коли йдеться про охолодження салону в спекотні дні. Це значно знижує навантаження на компресор і, отже, скорочує витрату палива.

Ба більше, якщо вірити дослідженням на цю тему, то 10-хвилинне використання функції рециркуляції повітря в салоні після її запуску дає змогу знизити витрату палива машини до 30%.

Втім, довго задіювати цю функцію небезпечно. Наприклад, в умовах низьких температур і вологості всередині салону скло машини швидко запітніє, а влітку тривале використання такої схеми роботи кондиціонера сприяє появі у водія сонливості.

Останні публікації

Моторист розкрив помилки під час заміни та доливання моторної оливи, яких припускаються майже всі водії

Під час обслуговування сучасного автомобіля нерідко припускаються помилок. При цьому найчастіше вони відбуваються під час…

8 години тому

ЗСУ використовують модифіковані системи ППО часів холодної війни для запуску сучасних ракет

Модифіковані системи «Оса» тепер можуть нести пару ракет Р-73, замінивши стандартні балонні ракети 9M33. Ракета…

9 години тому

Росія зіткнулася з дефіцитом палива через атаки на НПЗ: хто допомагає РФ заправляти танки

Через українські атаки на російські нафтопереробні заводи та інфраструктуру Білорусь збільшує поставки палива в Росію…

10 години тому

Північна Корея випробовує нову тактичну балістичну ракету з автономною системою навігації

Північна Корея оголосила про випробувальний запуск тактичної балістичної ракети, оснащеної новою автономною навігаційною системою, описавши…

11 години тому

РФ розмістила в парку під Москвою трофейний український танк Abrams M1A1

Під Москвою РФ показали трофейний американський основний бойовий танк (ОБТ) Abrams M1A1, який Сполучені Штати…

12 години тому

Volkswagen поки що не може розробити недорогі автомобілі через рішення Renault: усі деталі

Відносно недавно з'явилася інформація про те, що Volkswagen планує домовитися з Renault про спільну роботу…

13 години тому