Для підтримки України: Європа виділяє більше ресурсів для виробництва артилерії і снарядів

Підпишись на нас:

Європейська комісія оприлюднила значну ініціативу вартістю 544 мільйони доларів США, спрямовану на збільшення виробництва артилерії для підтримки України в умовах триваючої війни. Це фінансове зобов’язання спрямоване на нагальну потребу в збільшені кількості боєприпасів для України, яка стикається з проблемами через те, що деякі члени американського Конгресу перешкоджають прийняттю законодавства про військову допомогу.

Подробиці

Ініціатива під назвою «Акт на підтримку виробництва боєприпасів» (ASAP) має на меті значно розширити можливості виробництва артилерії в Європі. Європейська комісія поставила за мету досягти річної виробничої потужності в 2 мільйони снарядів до кінця 2025 року, підкреслюючи нагальну необхідність поповнення українських запасів боєприпасів на тлі перешкод з боку деяких республіканських законодавців у США.

ASAP зосереджується на п’яти ключових сферах виробництва боєприпасів: вибухові речовини, порохові снаряди, ракети, випробування та сертифікація. Фінансові асигнування включають приблизно 270 мільйонів доларів США на виробництво порохових снарядів і 135 мільйонів доларів США на виробництво вибухових речовин. Ці зусилля передбачають спільні зусилля багатьох європейських країнах, що передбачає інвестиції в 1,5 мільярда доларів США в ланцюжок поставок для прискорення виробництва.

До січня 2024 року, завдяки попереднім зусиллям, потужність виробництва 155-мм снарядів у Європі вже досягла 1 мільйона на рік, що свідчить про зростаючу здатність континенту забезпечити потреби України в обороні від російського вторгнення.

Для порівняння, Сполучені Штати також розширюють свої потужності з виробництва артилерійських снарядів, маючи амбітну мету виробляти 100 000 155-мм артилерійських снарядів на місяць до 2025 року. Це частина великої ініціативи щодо збільшення виробничих потужностей у відповідь на підвищені потреби, зокрема для підтримки України. Наразі армія США виробляє 30 000 155-мм набоїв на місяць, що більше, ніж до повномасшабного вторгнення. Тоді випускалося 14 000 набоїв на місяць. Планується подальше нарощування цих потужностей шляхом будівництва та введення в експлуатацію нових виробничих потужностей.

Ініціатива Європейського Союзу ASAP має на меті створити річну виробничу потужність у 2 мільйони боєприпасів до кінця 2025 року після оголошених значних інвестицій для збільшення виробництва артилерії та боєприпасів у відповідь на нагальні потреби України. Поточні виробничі потужності ЄС, зокрема для 155-мм снарядів, уже досягли 1 мільйона на рік до січня 2024 року, демонструючи значну відданість підтримці оборонних зусиль України проти російського вторгнення.

Помітна різниця між США та Європейським Союзом полягає в масштабах запланованого збільшення виробничих потужностей і термінах досягнення цих цілей. У той час як США націлені на величезну щомісячну потужність у 100 000 снарядів, ЄС працює над подвоєнням своєї річної потужності, демонструючи різні підходи для задоволення попиту на боєприпаси.

У зв’язку з цим адміністрація Байдена оголосила в середу про пакет військової допомоги Україні на 300 мільйонів доларів США, головним чином отриманий із поточних запасів США. Крім того, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на важливості посилення підтримки України з боку держав-союзників, закликавши їх продемонструвати політичну рішучість і прискорити допомогу для задоволення потреб України в її боротьбі з російською агресією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: