Відтепер українське посвідчення водія можна обміняти в Словаччині

Підпишись на нас:

Багато країн стали для українських біженців домівкою після повномасштабного вторгнення військ росії. Для того, щоб нашим співвітчизникам було комфортно перебувати на території іншої країни – ряд країн-партнерок прийняли в себе відповідні зміни у законодавстві. Однією з таким змін є можливість обміняти посвідчення водія. Центри надання державних послуг ДП «Документ» були розташовані у Польщі, Чехії, а тепер і Словаччині.

Словаччина зробила можливою таку послугу з 2 березня 2023 року. Щоб отримати новий документ необхідно направитися до мобільного програмно-технічного комплексу, що знаходиться у місті Братислава за адресою: Млинські Ниви 5А (територія автостанції – 1 поверх ТЦ Nivy centrum). Громадяни можуть скористатися послугою як за попереднім записом, так і в порядку «живої» черги.

Для обміну посвідчення водія необхідно мати при собі наступні документи:

  • паспорт громадянина України, якщо у вас ID-картка, то разом надається виписка про реєстрацію місця проживання;
  • ідентифікаційний код;
  • посвідчення водія, що підлягає обміну;

Центра у Братиславі працює за таким графіком: понеділок – субота з 9:00 до 18:00, а в неділю вихідний. Обмін посвідчень водія можливо здійснити з вівторка по п’ятницю з 9:00 до 16:00, у суботу з 9:00 до 14:45 за місцевим часом, а неділя та понеділок – вихідні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: