Росія починає серійне виробництво авіаційної бомби, , яка вважається однією з найбільш руйнівних у світі

Підпишись на нас:

На тлі триваючих військових дій в Україні Росія розпочала серійне виробництво FAB-3000, визнаної однією з найбільш руйнівних авіаційних бомб у світі. Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час свого візиту на підприємство з виробництва авіаційних бомб у Нижньогородській області.

Подробиці

Міністр оборони Росії генерал Сергій Шойгу розповів про розширення виробництва авіаційних боєприпасів, підкресливши стратегічне значення FAB-3000. Паралельно подвоїться виробництво FAB-1500, а також суттєво зросте виробництво бомб FAB-500. FAB-3000M-54, нещодавно розроблена надважка авіаційна бомба, спеціально створена для стратегічного використання важкими бомбардувальниками Ту-22М3.

Під час візиту Шойгу також ознайомився з ходом виробництва артилерійських боєприпасів для гармат «Гіацинт». Будується новий цех, який має на меті подальше нарощування виробничих можливостей.

FAB-3000 є свідченням інженерного вдосконалення звичайних боєприпасів. Вона важить приблизно 3000 кг і містить 1400 кг тротилу. Має:

  • максимальну пробивну здатність 183 мм;
  • радіус ураження броні 42 м;
  • радіус розльоту осколків 260 м.

«Радіус ураження» означає зону, в межах якої бомба може завдати прямої, значної шкоди структурам і персоналу через свій вибух і ударну хвилю. «Радіус розсіювання осколків» позначає ширшу область, на якій розлітаються осколки бомби, становлячи смертельний ризик для персоналу та завдаючи вторинної шкоди.

Розроблений для стратегічного бомбардування, FAB-3000 здатний завдати великої шкоди укріпленням противника, ключовим об’єктам інфраструктури та зосередженню військ. Його введення в арсенал підкреслює масштаб руйнування, яке можуть завдати такі боєприпаси, особливо в густонаселених або стратегічно важливих районах. Зважаючи на триваючу війну в Україні, розміщення таких важких боєприпасів викликає занепокоєння щодо гуманітарного та інфраструктурного впливу, підкреслюючи серйозні наслідки посилених кампаній повітряного бомбардування.

Ця ескалація виробництва бомб і стратегічний акцент на важких боєприпасах, таких як FAB-3000, відображають готовність Росії до тривалої та посиленої військової участі, підкреслюючи важливу взаємодію між військовими можливостями та геополітичними стратегіями в поточному сценарії ведення війни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: