Телефонний шантаж: нова схема вручення повісток водіям від поліції

Підпишись на нас:

Про нову схему від поліціянтів повідомляють українські водії. Вже не вперше інспектора витягують з баз даних номера телефонів українців та телефонують їм з повідомленням про підозру. Чоловікам говорять, що їх мобільні номери знаходяться під моніторингом місця скоєння злочину. Про це розповіли на YouTube-каналі адвоката Романа Симутіна.

Подробиці

Клієнт адвоката зіткнувся з такою неприємністю та звернувся до пана Романа. Водій був наляканий підозрою від поліції, адже був законослухняним водієм.

“Такі розмови трапляються нечасто, і це може спричинити занепокоєння, особливо якщо поліція стверджує, що ваш телефон був помічений на місці злочину”, – говорить адвокат Роман Сімутін.

Після таких повідомлень водії їдуть на місце ймовірного “злочину”, щоб з’ясувати обставини, а там їх вже чатують представники ТЦК та СП. Адвокат наголошує, що в такому випадку українці мають ставити поліцейським по телефону наступні питання:

  • Яке кримінальне провадження відноситься до вашого виклику;
  • Де і коли стався злочин, і які дані про місцезнаходження вашого телефону;
  • На додачу адвокат рекомендує запитати номер кримінального провадження,а також запитати документи, що підтверджують доступ до інформації про оператора мобільного зв’язку та правильно оформлений порядок денний.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: