ДВЗ

Власник шиномонтажу розповів, як визначити найкращий час для зміни зимової гуми на літню

В Україну прийшло істотне потепління, і автомобілісти вже змогли видихнути, забувши як страшний сон зиму, що минула, з снігопадами і заморозками. Наслідком потепління стали думки про те, що незабаром настав час готуватися до зміни гуми на машині. Саме тому власник шиномонтажу в розповів, як визначити оптимальний момент для переходу з зимових шин на літні покришки.

Подробиці

Насправді чіткого регламенту щодо заміни покришок немає, адже клімат на території України непередбачуваний. Бували сезони, коли наприкінці березня стояла тепла погода і сходив весь сніг, а початок квітня знаменувався рясними снігопадами і заморозками. До речі, в такі сезони деякі особливо квапливі автомобілісти встигають перевзутися на літо і назад на зиму двічі, враховуючи, що через зниження температури вночі на дорогах з’являлася крига.

І нині в темний час доби дороги часто-густо покриваються льодом. Так коли ж все-таки потрібно міняти шини. Тут будь-який фахівець без жодної задньої думки порадить звертати увагу на середньодобову температуру. Ідеально, якщо в середньому за добу стовпчик термометра перебуває на позначці в 7 – 8 градусів Цельсія. У цьому випадку дорожнє полотно вже прогрівається досить сильно, щоб використання зимових покришок стало недоцільним.

Згідно із загальною статистикою, така температура досягається в середній смузі в середині квітня. Саме в цей момент автомобілісти поголовно поспішають у шиномонтажні майстерні, щоб перевзути своїх “залізних коней”. Зрозуміло, звідси виникають величезні черги і доводиться витрачати надто багато часу на те, щоб можна було поміняти покришки із зими на літо. До речі, розв’язати проблему з чергою можна раннім візитом до шиномонтажу, до 6 -7 ранку, коли більшість колег ще не не сплять.

Крім того, не варто забувати, що є майстерні, які працюють цілодобово. Як показує практика, після 22 – 23 години вечора наплив автомобілістів вже серйозно спадає і можна без особливих витрат часу перевзути машину. У цьому разі хотілося б застерегти водіїв від поспішних рішень і затягування з відповідним процесом. Якщо перевзутися занадто рано, то високі ризики зіткнутися з додатковою низкою проблем. Наприклад, іноді в таких ситуаціях перед виїздом доведеться чекати, поки крижана кірка, що утворилася на дорозі за ніч, розтане.

Останні публікації

Dacia випустила свій найдешевший сімейний автомобіль з економічними двигунами

Компанія Dacia випустила оновлений універсал Jogger. Автомобіль оцінили в мінімальні 18 640 євро, тоді як…

7 години тому

Токіо може передати Україні ЗРК Patriot і Росія посилює військову присутність на захоплених у Японії островах

Росія нібито побудувала кілька баз спостереження на спірному архіпелазі Чісіма або Курильських островах. Подробиці Під…

8 години тому

Заборона на використання танків: іноземні урядовці прокоментували, чи існує дане обмеження

Нещодавно виникла плутанина через повідомлення про те, що військові лідери США хотіли б, щоб американські…

9 години тому

Партизани заявляють про проблеми з паливом у росіян: виявили нафтобазу і стоянку російської техніки в Криму

Кримським партизанам стало відомо місцезнаходження техніки і одночасно нафтобази росіян в Сімферопольському районі. Також партизани…

10 години тому

Російський завод нібито суттєво збільшив виробництво РСЗВ “Солнцепьок”

На пропагандистському відео росіяни показали завод "Омсктрансмаш", на якому проходить процес виробництва РСЗВ "Солнцепьок" і…

11 години тому

Компанія Ford відмовиться від випуску свого популярного і еталонного автомобіля: що випустять на заміну

Компанія Ford продовжує переглядати модельний ряд автомобілів, представлених на європейському ринку. Причому поки що вона…

12 години тому