Власник шиномонтажу розповів, як визначити найкращий час для зміни зимової гуми на літню

Підпишись на нас:

В Україну прийшло істотне потепління, і автомобілісти вже змогли видихнути, забувши як страшний сон зиму, що минула, з снігопадами і заморозками. Наслідком потепління стали думки про те, що незабаром настав час готуватися до зміни гуми на машині. Саме тому власник шиномонтажу в розповів, як визначити оптимальний момент для переходу з зимових шин на літні покришки.

Подробиці

Насправді чіткого регламенту щодо заміни покришок немає, адже клімат на території України непередбачуваний. Бували сезони, коли наприкінці березня стояла тепла погода і сходив весь сніг, а початок квітня знаменувався рясними снігопадами і заморозками. До речі, в такі сезони деякі особливо квапливі автомобілісти встигають перевзутися на літо і назад на зиму двічі, враховуючи, що через зниження температури вночі на дорогах з’являлася крига.

І нині в темний час доби дороги часто-густо покриваються льодом. Так коли ж все-таки потрібно міняти шини. Тут будь-який фахівець без жодної задньої думки порадить звертати увагу на середньодобову температуру. Ідеально, якщо в середньому за добу стовпчик термометра перебуває на позначці в 7 – 8 градусів Цельсія. У цьому випадку дорожнє полотно вже прогрівається досить сильно, щоб використання зимових покришок стало недоцільним.

Згідно із загальною статистикою, така температура досягається в середній смузі в середині квітня. Саме в цей момент автомобілісти поголовно поспішають у шиномонтажні майстерні, щоб перевзути своїх “залізних коней”. Зрозуміло, звідси виникають величезні черги і доводиться витрачати надто багато часу на те, щоб можна було поміняти покришки із зими на літо. До речі, розв’язати проблему з чергою можна раннім візитом до шиномонтажу, до 6 -7 ранку, коли більшість колег ще не не сплять.

Крім того, не варто забувати, що є майстерні, які працюють цілодобово. Як показує практика, після 22 – 23 години вечора наплив автомобілістів вже серйозно спадає і можна без особливих витрат часу перевзути машину. У цьому разі хотілося б застерегти водіїв від поспішних рішень і затягування з відповідним процесом. Якщо перевзутися занадто рано, то високі ризики зіткнутися з додатковою низкою проблем. Наприклад, іноді в таких ситуаціях перед виїздом доведеться чекати, поки крижана кірка, що утворилася на дорозі за ніч, розтане.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: