ЄС планує підключити до закупівель артилерійських систем для України країни, що не входять до союзу

Підпишись на нас:

Відповідно до схваленого Брюсселем плану щодо стимулювання військових поставок Україні, Євросоюз планує підключити до закупівлі зброї для забезпечення української армії країни, які не входять до цього міждержавного об’єднання.

Подробиці

Як повідомляє французьке видання El Pais, цей крок зумовлений зростаючою необхідністю забезпечення умов для збільшення потенціалу європейської оборонної промисловості, що зіткнулася зі складнощами у процесі раціоналізації виробництва.

Повідомляється, що пропозиція зосереджена насамперед на закупівлях 155-міліметрових далекобійних артилерійських систем, проте передбачається, що наступним кроком буде постачання Києву 120-міліметрових боєприпасів для мінометів.

Щоб зробити закупівлі озброєнь більш привабливими для постачальників, Єврокомісія запропонувала нову схему, за якої продавцям передбачається виплачувати до 90 відсотків вартості відправлених українській армії боєприпасів і озброєнь.

Раніше повідомлялося, що збройові підприємства Південної Кореї отримали мільярдний прибуток на постачаннях озброєнь до Європи через конфлікт в Україні. Протягом минулого року збройовий експорт із Південної Кореї зріс на 140 відсотків і досяг 17,3 мільярда доларів. Основну частку південнокорейського збройового експорту склали постачання Польщі для відшкодування озброєнь, переданих Україні, танків, гаубиць, винищувачів та систем РСЗВ на загальну суму 12,4 мільярда доларів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: