Показали «новостворену» російську ракетну установку «Франкенштейн»: перезарядка ракет вагою 115 кг відбувається вручну

Підпишись на нас:

Недавнє відео, опубліковане в Telegram, демонструє «інноваційну» російську адаптацію військово-морської зброї до наземного використання, представляючи ракетну установку «Франкенштейн» — комбінацію морської ракетної установки РБУ-6000, встановленої на шасі багатоцільової гусеничної броньованої машини МТ-ЛБ.

Подробиці

Демонстрація за участю пускової установки РБУ-6000 на шасі МТ-ЛБ була приписана артилерійському дивізіону Добровольчої розвідувально-штурмової бригади «Невський» ЗС РФ.

Через відсутність відповідного озброєння наземного базування та ймовірний надлишок морського озброєння, пускова установка РБУ-6000, спочатку розроблена для боротьби з підводними човнами, була перепрофільована для наземних операцій, встановлена ​​на шасі МТ-ЛБ.

Примітно, що процес ручного перезаряджання підкреслює складність адаптації морської зброї для наземного використання. У той час як військово-морські кораблі зазвичай мають спеціальні відсіки для зберігання боєприпасів, наземні платформи, такі як MT-LB, не мають таких засобів, що вимагає ручного перезавантаження. Оскільки кожна ракета RGB-60 важить 113 кілограмів і потребує ручного керування, процес перезаряджання створює логістичні складності. Для порівняння, артилерійські ракети для таких систем, як БМ-21 «Град», важать приблизно 66 кілограмів, і все ще потребують кількох людей для керування.

РБУ-6000, також відомий як «Смерч-2», — радянська реактивна система залпового вогню з дванадцятьма радіально розташованими стволами, призначена для ураження підводних човнів і торпед противника.

Технічні характеристики РБУ-6000 свідчать про здатність стрільби залпами на відстань до 5,2 кілометра, а максимальна скорострільність – один постріл кожні 2,4 секунди.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: