Військова техніка

Показали «новостворену» російську ракетну установку «Франкенштейн»: перезарядка ракет вагою 115 кг відбувається вручну

Недавнє відео, опубліковане в Telegram, демонструє «інноваційну» російську адаптацію військово-морської зброї до наземного використання, представляючи ракетну установку «Франкенштейн» — комбінацію морської ракетної установки РБУ-6000, встановленої на шасі багатоцільової гусеничної броньованої машини МТ-ЛБ.

Подробиці

Демонстрація за участю пускової установки РБУ-6000 на шасі МТ-ЛБ була приписана артилерійському дивізіону Добровольчої розвідувально-штурмової бригади «Невський» ЗС РФ.

Через відсутність відповідного озброєння наземного базування та ймовірний надлишок морського озброєння, пускова установка РБУ-6000, спочатку розроблена для боротьби з підводними човнами, була перепрофільована для наземних операцій, встановлена ​​на шасі МТ-ЛБ.

Примітно, що процес ручного перезаряджання підкреслює складність адаптації морської зброї для наземного використання. У той час як військово-морські кораблі зазвичай мають спеціальні відсіки для зберігання боєприпасів, наземні платформи, такі як MT-LB, не мають таких засобів, що вимагає ручного перезавантаження. Оскільки кожна ракета RGB-60 важить 113 кілограмів і потребує ручного керування, процес перезаряджання створює логістичні складності. Для порівняння, артилерійські ракети для таких систем, як БМ-21 «Град», важать приблизно 66 кілограмів, і все ще потребують кількох людей для керування.

РБУ-6000, також відомий як «Смерч-2», — радянська реактивна система залпового вогню з дванадцятьма радіально розташованими стволами, призначена для ураження підводних човнів і торпед противника.

Технічні характеристики РБУ-6000 свідчать про здатність стрільби залпами на відстань до 5,2 кілометра, а максимальна скорострільність – один постріл кожні 2,4 секунди.

Останні публікації

В Україні створили військового робота, що може працювати на відстані 2 км

Українські майстри створили нову потужну платформу, що може виконувати логістичні завдання, проводити дистанційне мінування та виступати…

35 хв. тому

Новий електрокросовер Kia EV5 із запасом ходу 665 км неофіційно прибув в Україну

В столицю приїхав перший електрокросовер Kia EV5. Про автомобіль традиційно розповіли на сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua в…

2 години тому

Оштрафують на 510 гривень без попередження: в поліції нагадали про «улюблене» порушення водіїв

В Сумській області працівники поліції нагадали водіям про дуже популярне порушення, котре водії так часто…

3 години тому

Збереже основні технічні рішення попередника: найдешевший кросовер Hyundai зможе їздити без заправки на АЗС

Кілька місяців тому з'явилася інформація про те, що Hyundai Creta 2025 року перетвориться на повноцінний…

12 години тому

Армія США отримає вдосконалену систему гіперзвукової зброї: ураження цілей на великих відстанях і швидкість понад 5 Махів

Контракт включає додаткове акумуляторне обладнання LRHW, передові системи та підтримку розробки програмного забезпечення, а також…

13 години тому

Німецька армія придбає 148 БМП Boxer RCT30 з вежею SPz Puma: захист від безпілотників і ураження цілей за 3 км

Німецька армія має намір придбати Boxer RCT30, також відомий як PuBo (Puma Boxer), бойову машину…

13 години тому