Військова техніка

Росіяни перекинули на тимчасово окуповану територію України модернізовані танки БМР-3МА «Вепрь»

Російська армія отримала значну кількість броньованих машин розмінування БМР-3МА «Вепрь», які перекинули до невизначених військових частин на тимчасово окуповані території України.

Подробиці

БМР-3МА обладнаний системою розмінування «Пасаж-1». Незважаючи на те, що в основному він керується людьми, ця система також дозволяє використовувати танк в безпілотному варіанті. Ця передова система призначена для боротьби з широким спектром протитанкових мін, включаючи гусеничні міни, донні міни з механічними, магнітними та радіодетонаторами, а також бортові міни, обладнані акустичними та інфрачервоними датчиками цілей. Крім того, БМР-3МА вправно стріляє з самонавідних мін горизонтальної дії та знищує дроти, які використовуються для дистанційного кабельного керування детонаторами. Він може створювати безпечні проходи в мінних полях на дорогах, поперек місцевості та в населених пунктах, у тому числі покритих тротуаром.

Впровадження цих транспортних засобів дозволить російським інженерним підрозділам, забезпечивши безперервне очищення територій, які можна використовувати для посилення позицій уздовж лінії фронту.

Розроблений на шасі танка Т-90А БМР-3МА «Вепрь» оснащений важким роликовим прицілом ТМТ-С із вставними пристроями для додаткового розмінування. Танк має динамічний захист від осколково-фугасних гранат і керованих протитанкових ракет. Крім того, він оснащений димовими гранатометами для прикриття своїх пересувань і дій.

Екіпаж складається із двох осіб і має додаткові місця для трьох інженерів, кожен з яких може працювати в герметичній кабіні протягом двох днів завдяки життєзабезпечуючим пристроям, включаючи фільтри, вентиляційний клапан і термоелектричній мікроклімат-установці. Екіпаж має доступ до запасів їжі та води, достатніх на дві доби, а також пристрій для кип’ятіння води та розігріву їжі.

Озброєння танку включає 12,7-мм дистанційно керований зенітний кулемет, здатний вражати як повітряні, так і наземні цілі на дистанціях до 2000 метрів.

Останні публікації

Панцерники французької армії отримали нові точні і ефективні 40-мм гранатомети

Французька армія провела випробування з інтегрованим автоматичним гранатометом в свої багатоцільові броньовані машини Griffon і…

6 хв. тому

Росія і Таджикистан проводять спільні військові навчання біля афганського кордону: БТРи, танки, безпілотники і артилерія

Збройні сили Росії і Таджикистану нещодавно завершили спільні двосторонні навчання на гірсько-пустельному полігоні Харб-Майдон у…

1 годину тому

Renault випустив потужну альтернативу Arkana: повний привід, до 100 км без АЗС і 6 секунд до 100 км/год

У Європі відбулася офіційна презентація купеподібного кросовера Renault Rafale 2024 року в новому виконанні Atelier…

2 години тому

Схожі на Tesla: китайська компанія випускатиме бюджетні авто з запасом ходу до 1000 км

Китайська компанія Nio виводить на європейський ринок новий електричний кросовер. Причому автомобіль дебютує не під…

3 години тому

Бюджетний економічний кросовер BYD показали під час тестування

Китайські ЗМІ розмістили в Мережі серію "шпигунських" фотографій нового BYD Song L DM-i 2024 року.…

4 години тому

Покращений салон, новий екран і доповнена шумоізоляція: Toyota представить оновлений Highlander з витратою 5 літрів на «сотню»

31 травня на території Піднебесної представлять новий Toyota Highlander 2024 року. Повідомляється, що автомобіль буде…

5 години тому