ВМС США швидко розробляють передові системи боротьби з дронами: перевірені в Україні для захисту Близького Сходу

Підпишись на нас:

ВМС США прискорили придбання передових систем боротьби з дронами для захисту своїх сил, дислокованих на Близькому Сході. Нещодавно замовлена ​​система під назвою Electronic Advanced Ground Launcher System (EAGLS) використовує 70-мм ракети з лазерним наведенням для нейтралізації безпілотних повітряних загроз.

Подробиці

Цю систему, дуже схожу на системи VAMPIRE, які використовує Україна, було замовлено безпосередньо перед нещодавніми ракетними ударами Ірану по Ізраїлю, що підкреслює терміновість забезпечення безпеки американських об’єктів у регіоні. Контракт на суму понад 24 мільйони доларів було укладено з MSI Defense Solutions. Він включає доставку п’яти одиниць EAGLS, допоміжне обладнання та підтримку в навчанні.

MSI Defense Solutions продемнострувала Eagle Laser-Guided Rocket Anti-Drone System

Система EAGLS складається з трьох основних компонентів:

  • бойової станції з дистанційним керуванням, оснащеної 70-міліметровою ракетною установкою з чотирма снарядами;
  • сенсорної вежі з електрооптичними та інфрачервоними камерами;
  • невеликої радіолокаційної системи.

За словами виробника, радар компактної моделі AESA RPS-40 від Leonardo DRS може виявляти цілі на відстані до 10 кілометрів.

Систему можна встановити на палетах або на транспортному засобі, наприклад MSI продемонструвала своє рішення на основі пікапу Humvee 4×4. Ця модульність дозволяє швидко адаптуватися до різних сценаріїв загроз, з якими можуть зіткнутися американські сили.

Швидке прийняття EAGLS на озброєння американських збройних сил демонструє пріоритет, який надається боротьбі з безпілотниками, які вважаються значною та зростаючою загрозою безпеці військових операцій у зонах конфлікту. Вибір таких систем, як EAGLS і VAMPIRE, також підкреслює тенденцію до платформо-агностичних рішень, здатних інтегруватися з різними типами існуючого військового обладнання.

Ці події відбуваються в контексті, коли США та їхні союзники прагнуть зміцнити свої можливості протиповітряної оборони малої дальності проти все більш оснащених супротивників за допомогою складних технологій безпілотників. Ефективність цих систем у реальних сценаріях бойових дій, як-от в Україні, є заспокійливим прецедентом для їх потенційного розгортання в інших стратегічних регіонах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: