Іран представив новий ЗРК виготовлений в Білорусі, який здатний перехоплювати американські винищувачі F-35

Підпишись на нас:

Під час військового параду в середу збройні сили Ірану продемонстрували ряд військової техніки, включаючи безпілотники та балістичні ракети великої дальності через кілька днів після нападу на Ізраїль.

Подробиці

Серед представленого арсеналу була нещодавно вдосконалена система протиповітряної оборони великої дальності Bavar-373, встановлений на вантажному шасі 8х8 МЗКТ-791300, розроблений і виготовлений в Білорусі. Цей модернізований зенітно-ракетний комплекс може похвалитися здатністю вражати повітряні цілі на відстані понад 300 кілометрів, у тому числі балістичні ракети малої дальності.

Це мобільна система протиповітряної оборони великої дальності, розроблена Іраном, як конкурент останньої версії російської системи ППО С-300. Його було офіційно представлено на церемонії за участю президента Ірану Хасана Рухані 22 серпня 2019 року. Покращена версія системи була представлена ​​в 2022 році. Посилаючись на інформацію іранської оборонної промисловості, нова версія Bavar-373 має схожі з російським ракетним комплексом протиповітряної оборони С-400 характеристики. При цьому стверджується, що він може перехоплювати винищувачі п’ятого покоління, включно з американським літаком-невидимкою F-35.

Bavar-373 — це ракетна система протиповітряної оборони, призначена для виявлення та перехоплення ракет, безпілотників і літаків, що наближаються, на великих відстанях і висотах, і призначена для захисту території Ірану та стратегічних активів від повітряних і ракетних атак. Система протиповітряної оборони включає кілька компонентів, включаючи радар, оптичні датчики та системи командування та управління для виявлення, відстеження та перехоплення цілей.

Зазначається, що система включає в себе кілька різних засобів і компонентів, включаючи транспортні засоби TEL (транспортер-монтажник), радар Meraj-4 для дорожніх мобільних пристроїв раннього попередження S-діапазону 3D AESA (активна електронна сканована матриця), радар захоплення та командний пункт. Система також може включати інші засоби, такі як оптичні датчики, камери та системи передачі даних, які використовуються для підтримки виявлення та відстеження цілей.

Bavar-373 здатний запустити іранську ракету Sayyad-4B, яка є модернізованою версією ракети Sayyad-4, двоступеневої твердопаливної ракети-перехоплювача. Ракета призначена для ураження та перехоплення наближених повітряних цілей на дальності до 300 км і на висоті до 120 км.

Повідомляється, що ракета Sayyad-4B має вдосконалену ГСН, нову систему наведення та управління та вдосконалену боєголовку. Ці вдосконалення мають на меті збільшити дальність польоту, точність і ефективність ракети проти широкого кола цілей, включаючи крилаті ракети, безпілотники та літаки.

Розвиток оборонної промисловості Ірану значною мірою вплинуло на міжнародне співробітництво та вплив санкцій. Історично оборонний сектор Ірану значною мірою покладався на імпорт із таких країн, як Сполучені Штати та країни Західної Європи до Ісламської революції 1979 року. Після революції наступні санкції, зокрема з боку США, змусили Іран прагнути до самостійності в оборонних можливостях.

Під час ірано-іракської війни у ​​1980-х роках потреба у потужній оборонній промисловості стала більш гострою через військове ембарго, накладене багатьма країнами. Цей період став початком зусиль Ірану щодо розробки власної зброї та військових технологій. Країна заснувала такі організації, як Організація оборонної промисловості (DIO), щоб наглядати за внутрішнім виробництвом.

Після 1990-х років Іран шукав технічної співпраці та зброї з Росії та Китаю. Ця співпраця включала передачу технологій і досвіду, зокрема в таких сферах, як ракетні технології та системи ППО. Придбання технологій у цих країнах дозволило Ірану розробити такі системи, як Bavar-373, яка схожа на російську систему С-300.

4 КОМЕНТАРІ

  1. опять аналвговне?слышали,знаем..после удара по Израилю пшиком и пуком,есть подозрение,что и это вундервафля аналогичная..

  2. Як задрали ці пугалки,тим паче зібране в бульболенді,то це все,усі ховаємся в жито)) знаємо-бачили

  3. Что ещё раз подтверждает, что нельзя давать исламским людям никаких технологий, даже калькуляторы.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: