Військова техніка

Данія виділила кошти Україні для придбання техніки і озброєння у власних виробників ОПК

Данія стала першою країною, яка закупила озброєння та техніку для Збройних сил України у вітчизняного виробника в рамках пакету військової допомоги, повідомив міністр стратегічних промислових питань Олександр Камишин.

Подробиці

Міноборони Данії оголосило про виділення Україні пакету допомоги на 2,2 млрд крон ($313 млн) і з них 200 млн датських крон ($28,5 млн), призначених для закупівель в ОПК України.

«Це перше і поки що безпрецедентне рішення про закупівлю продукції військового призначення в українських виробників за рахунок іншої країни», – йдеться в повідомленні Мінстратегічних галузей промисловості Олександра Камишина.

«Це рішення є надважливим для Збройних Сил України та української економіки. Виробничі можливості нашого ОПК значно перевищують купівельну спроможність державного бюджету».

Оборонна промисловість України є значною частиною інфраструктури національної безпеки, яка характеризується різними компаніями, відомими своєю інноваційністю та стійкістю.

Серед найвідоміших – державний конгломерат «Укроборонпром», який включає понад 100 підприємств у різних галузях оборонного виробництва. До відомих дочірніх компаній «Укроборонпрому» входить «Антонов», відомий своїми вантажними та транспортними літаками, такими як Ан-225 «Мрія», найбільшим літаком у світі до його знищення в 2022 році.

Іншим ключовим гравцем є Завод імені Малишева, розташований у Харкові, який виробляє Т- 84 «Оплот», високопрогресивний бойовий танк, який цінується за свою вогневу міць і захисну броню. Крім того, «Мотор Січ» відома в усьому світі виробництвом двигунів для вертольотів і літаків, що має вирішальне значення як для військового, так і для цивільного використання.

За словами Камишина, українська оборонна промисловість має потужності вартістю близько 20 мільярдів доларів, але державний бюджет має лише 6 мільярдів доларів для закупівлі озброєння та спорядження.

Україна прагне, щоб іноземні партнери інвестували близько 10 мільярдів доларів у виробництво української зброї у 2024 році в рамках нової кампанії під назвою «Зброяри: свобода виробництва», сказав Камишин. Данія стала першою країною, яка зробила потрібний нашій країні крок, відкривши «шлях для інших країн», сказав Камишин. Можна очікувати, що до цієї ініціативи приєднаються й інші країни.

Останні публікації

Окупанти використовують захист у вигляді «черепахи», як в часи Першої світової війни

Окупанти винаходять нові технології для захисту своєї важкої техніки. До вже звичних «мангалів» та «сараїв»…

22 хв. тому

Водіїв обмежують в кількості порушень ПДР: що відомо

Українських водіїв очікують нові зміни в ПДР, котрі зроблять життя порушників значно складнішим. В МВС…

1 годину тому

Автомеханік розкрив секрет, що подовжує термін служби ременя ГРМ

Існує думка, що ремінь ГРМ у сучасному автомобілі необхідно змінювати строго за регламентом або навіть…

10 години тому

Корпус морської піхоти США успішно випробував нову бойову машину-амфібію ACV

Корпус морської піхоти США нещодавно провів вирішальне випробування своєї останньої бойової машини-амфібії (ACV) під час…

11 години тому

США оновить польські бойові машини: отримають вдосконалений радар для спостереження за кордоном та виявлення артилерії

SRC, Inc., американський оборонний підрядник, оголосив про укладення контракту на оснащення додаткових 15 польських розвідувальних…

12 години тому

Панцерники французької армії отримали нові точні і ефективні 40-мм гранатомети

Французька армія провела випробування з інтегрованим автоматичним гранатометом в свої багатоцільові броньовані машини Griffon і…

13 години тому