Поради

Власник АЗС розповів, які машини небезпечно заправляти до повного бака і чому

Деякі водії вважають за краще заправлятись паливом до повного бака, щоб рідше заїжджати на автозаправні станції. Однак власник АЗС зазначив, що для деяких машин це загрожує неприємними наслідками.

Подробиці

Крім того, є й інші ризики, які він озвучив у ситуаціях, коли водії купують велику кількість пального. Їх також потрібно мати на увазі.

Нечесні на руку працівники АЗС можуть зливати пальне. Для цього вони встановлюють каністри поруч зі сміттєвими контейнерами. Поки водій очікує заповнення бака, вони користуються моментом. Визначити нестачу пару зайвих літрів самостійно досить складно.

Буває так, що водії продовжують заливати паливо навіть після того, як пістолет відклацнув. Це загрожує неприємними наслідками. Річ у тім, що в сучасних машинах є складна система вентиляції в баку. Вона складається з декількох клапанів.

Перший закривається, коли автомобіль йде в ухил на 45 градусів. Це запобігає пролиттю палива під час потрапляння в аварію. Клапан для вентиляції направляє в бак повітря. Це дає змогу уникнути зниження тиску в системі. Як правило, розташовується він біля заливного патрубка.

Якщо переливати паливо, спрацьовування клапанів порушиться. У результаті це може призвести до протікання через дренажні трубки і пошкодження елементів, що знаходяться поруч. Якщо ще й нещільно закрутити кришку, що часто трапляється в старих машинах, висока ймовірність витоку пального і виникнення пожежонебезпечних ситуацій.

Останні публікації

Renault готує загадкову новинку, що складе конкуренцію Duster

Стало відомо, що бренд Renault готує до прем’єри новий кросовер. Про загадку стало відомо від…

10 секунд тому

Hyundai оновлює свій популярний преміальний кросовер: проїде 500 км без АЗС

Компанія Hyundai приступила до дорожніх випробувань оновленого Genesis GV60 2025 року. Автомобіль, як очікується, переживе…

30 хв. тому

Окупанти відновили застарілий бронетранспортер “Алтаец”: що відомо

Окупанти отримали в користування новий експериментальний бронетранспортер "Алтаец". Машину було створено в 1989 році, а…

1 годину тому

Далекобійник пояснив, навіщо досвідчені водії знімають підкрилки зі своїх авто

Досвідчені автомобілісти знають безліч способів та лайфхаків, які допомагають не лише зменшити витрати на обслуговування…

1 годину тому

БМП Bradley на великій відстані знищив російський танк Т-80: стало відомо завдяки чому

Вперше за час повномасштабного вторгнення ЗСУ вдалося уразити російський танк прямим ураженням на великій відстані,…

2 години тому

На військовому параді росіян помічений величезний позашляховик: 420 мм дорожній просвіт і швидкість 120 км/год

9 травня в різних містах Росії пройшли паради до Дня Перемоги у Другій світовій війні.…

3 години тому