Шиномонтажник пояснив, коли регулювання розвалу-сходження – марна трата грошей

Підпишись на нас:

Велика частина автовласників уже змінила гуму на літню. Однак у багатьох з’явилося питання: робити регулювання розвал-сходження коліс чи ні. І взагалі, як часто потрібно це робити. Власник шиномонтажу розповів, яка періодичність процедури і розвіяв три найпопулярніші міфи про неї. Він пояснив, коли робити регулювання немає потреби навіть під час зміни гуми.

Подробиці

Розвал і сходження – це кут нахилу колеса щодо кузова, який встановлюється кожним виробником. При порушенні показників погіршується керованість транспортного засобу, його може заводити в одну зі сторін, шини зношуються нерівномірно.

Якщо розміри літніх і зимових шин однакові, проводити процедуру під час їхньої зміни необов’язково. Це потрібно робити тільки в тому разі, якщо вони відрізняються або відзначається втрата керованості автомобіля. В інших випадках це марна трата часу і коштів, вважає експерт.

Багато хто думає, що перевірити кут розвалу-сходження можна самостійно без спеціального обладнання. Взагалі, можна, але трудомістко, неточно і в цьому разі у виробника має бути закладений великий допуск кутів. На спеціальному обладнанні процедура проводиться швидко і максимально правильно.

Існує також міф, що при використанні оригінальних запчастин для ремонту рульового управління і підвіски, немає необхідності проведення процедури. Однак тут кути часто змінюються і робити розвал-сходження потрібно при заміні більшості деталей цих вузлів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: