ДВЗ

Експерт з автопідбору пояснив, як водій, який палить, «вбиває» свій автомобіль

На сьогодні багато водіїв у Україні – завзяті курці. Незважаючи на зростання цін на тютюнову продукцію, згубної звички не поспішають позбуватися ні пересічні громадяни, ні автомобілісти. Примітно те, що куріння на практиці може завдати людині за кермом цілу низку проблем.

Подробиці

У цьому випадку якраз і хотілося б поговорити про те, з якими проблемами може зіткнутися завзятий курець-автолюбитель, якщо він практикує тютюнопаління в поїздці. По-перше, видихуваний дим від сигарети легко може потрапити в очі водія і на деякий час його засліпити. Це загрожує потраплянням у серйозну дорожньо-транспортну пригоду, оскільки втрачається контроль над машиною і можуть бути здійснені необдумані дії.

Найбільше негативних моментів за собою залишає дим, а також жовтий наліт, що утворюється на обшивці ТЗ. Щоб усунути запах тютюну з салону, а також позбутися нальоту, доведеться витратити чимало коштів на детейлінг. Крім того, курці доволі часто не можуть повною мірою стежити за попелом, що розлітається по всьому салону. Не виключено також, що на обшивку потрапить палаюче вугілля, яке залишить неприємний пропалений слід.

Окремо хотілося б поговорити про те, що автомобіль з прокуреним салоном складніше продати. Точніше, покупець на таку машину знайдеться, проте сам факт куріння в машині стане причиною для додаткового торгу. Зрозуміло, це вельми істотний збиток для продавця, з яким так чи інакше доведеться миритися, адже будь-який покупець вказуватиме на цей недолік.

Низку проблем може спричинити і недопалок, що залетів назад у вікно. Ні для кого не секрет, що більшість курців, пересуваючись за кермом, викидає бички на вулицю. Якщо в цей момент автомобіль їде на великій швидкості, то є ймовірність, що в салон залетить не тільки попіл, а й сам недопалок під дією аеродинаміки. У цьому разі пропалене сидіння або обшивка будуть меншим злом, з яким тільки можна зіткнутися. Не виключено, що в цій ситуації навіть відбудеться загоряння.

Останнє, на що також потрібно звернути увагу, – це швидкий прихід у непридатність гумових ущільнень, присутніх у салоні автомобіля. Оскільки дим має властивість осідати у вигляді нальоту на будь-якій поверхні, не дивно, що вони швидко втрачатимуть свої основні властивості. Як наслідок, ущільнювачі перестануть виконувати покладені на них функції. До речі, це під час продажу автомобіля також стане приводом продавцю спробувати скинути цінник на ТЗ, посилаючись на необхідність заміни гумок у салоні машини.

Останні публікації

Панцерники французької армії отримали нові точні і ефективні 40-мм гранатомети

Французька армія провела випробування з інтегрованим автоматичним гранатометом в свої багатоцільові броньовані машини Griffon і…

17 хв. тому

Росія і Таджикистан проводять спільні військові навчання біля афганського кордону: БТРи, танки, безпілотники і артилерія

Збройні сили Росії і Таджикистану нещодавно завершили спільні двосторонні навчання на гірсько-пустельному полігоні Харб-Майдон у…

1 годину тому

Renault випустив потужну альтернативу Arkana: повний привід, до 100 км без АЗС і 6 секунд до 100 км/год

У Європі відбулася офіційна презентація купеподібного кросовера Renault Rafale 2024 року в новому виконанні Atelier…

2 години тому

Схожі на Tesla: китайська компанія випускатиме бюджетні авто з запасом ходу до 1000 км

Китайська компанія Nio виводить на європейський ринок новий електричний кросовер. Причому автомобіль дебютує не під…

3 години тому

Бюджетний економічний кросовер BYD показали під час тестування

Китайські ЗМІ розмістили в Мережі серію "шпигунських" фотографій нового BYD Song L DM-i 2024 року.…

4 години тому

Покращений салон, новий екран і доповнена шумоізоляція: Toyota представить оновлений Highlander з витратою 5 літрів на «сотню»

31 травня на території Піднебесної представлять новий Toyota Highlander 2024 року. Повідомляється, що автомобіль буде…

5 години тому