ДВЗ

Toyota відродить бюджетний «заряджений» хетчбек

Gazoo Racing, підрозділ Toyota, який займається розробкою спортивних моделей, останніми роками активно розвиває подібні автомобілі. Він уже випустив 4 машини. Але, згідно з японськими ЗМІ, завдяки Gazoo Racing на ринок повернеться Toyota Scarlet. Це буде порівняно недорогий хетчбек, який вийде тільки в спортивному виконанні. Причому спочатку випустять версію для ралі.

Подробиці

Однак японські ЗМІ повідомляють, що такий варіант Scarlet пройде омологацію. Тобто в продаж надійде серійна версія цього хетчбека. Щоправда, Toyota може випустити цю модель обмеженим тиражем. Відомо, що майбутній Scarlet побудують на базі платформи, яка використовується при виробництві компактних автомобілів Daihatsu.

З чуток, довжина японської новинки становитиме близько 3850 мм. Візуально хетчбек буде виділятися за рахунок розширених колісних арок, збільшеної колії і спортивних переднього і заднього бамперів. Під капотом у новинки можуть розмістити 1,3-літровий двигун із турбонаддувом, максимальна віддача якого сягне 150 к.с. Це буде високодинамічний автомобіль, оскільки його вага становитиме лише 980 кілограмів.

Разом із новинкою запропонують на вибір 6-ступінчасту «механіку» і 8-діапазонний «автомат». Повний привід Scarlet не отримає. Коштуватиме такий автомобіль близько 16 тисяч доларів.

Останні публікації

Панцерники французької армії отримали нові точні і ефективні 40-мм гранатомети

Французька армія провела випробування з інтегрованим автоматичним гранатометом в свої багатоцільові броньовані машини Griffon і…

32 хв. тому

Росія і Таджикистан проводять спільні військові навчання біля афганського кордону: БТРи, танки, безпілотники і артилерія

Збройні сили Росії і Таджикистану нещодавно завершили спільні двосторонні навчання на гірсько-пустельному полігоні Харб-Майдон у…

2 години тому

Renault випустив потужну альтернативу Arkana: повний привід, до 100 км без АЗС і 6 секунд до 100 км/год

У Європі відбулася офіційна презентація купеподібного кросовера Renault Rafale 2024 року в новому виконанні Atelier…

3 години тому

Схожі на Tesla: китайська компанія випускатиме бюджетні авто з запасом ходу до 1000 км

Китайська компанія Nio виводить на європейський ринок новий електричний кросовер. Причому автомобіль дебютує не під…

4 години тому

Бюджетний економічний кросовер BYD показали під час тестування

Китайські ЗМІ розмістили в Мережі серію "шпигунських" фотографій нового BYD Song L DM-i 2024 року.…

4 години тому

Покращений салон, новий екран і доповнена шумоізоляція: Toyota представить оновлений Highlander з витратою 5 літрів на «сотню»

31 травня на території Піднебесної представлять новий Toyota Highlander 2024 року. Повідомляється, що автомобіль буде…

6 години тому