Військова техніка

Броня БМП Bradley врятувала життя бійців ЗСУ під час атаки російського «Ланцета»

Російський боєприпас «Ланцет», більш відомий як безпілотник-смертник, вразив український «Бредлі», але броня БМП врятувала екіпаж і запобігла значним пошкодженням.

Подробиці

Під час бойових дій російський безпілотник «Ланцет» поцілив українську бойову машину «Бредлі». Проте реактивна броня Bradley (BRAT), спеціально розроблена для протидії таким загрозам, як осколково-фугасні протитанкові (HEAT) і бронебійні снаряди, поглинула сильний удар безпілотника.

Блоки реактивної броні (ERA), що оточують корпус Bradley, здетонували після контакту з безпілотником Lancet, що наближався, ефективно нейтралізуючи загрозу та захистивши екіпаж машини. Цей рівень захисту, незрівнянний зі звичайними російськими та українськими БМП (бойовими машинами піхоти), підкреслив передові оборонні можливості «Бредлі».

У результаті цього бою «Бредлі» американського виробництва вийшов переможцем, отримавши мінімальні пошкодження та захистивши солдатів, які перевозив.

Успішний захист «Бредлі» від російського безпілотника «Ланцет» є прикладом важливості інвестицій у сучасні системи броні для підвищення безпеки військ на полі бою.

Останні публікації

Панцерники французької армії отримали нові точні і ефективні 40-мм гранатомети

Французька армія провела випробування з інтегрованим автоматичним гранатометом в свої багатоцільові броньовані машини Griffon і…

32 хв. тому

Росія і Таджикистан проводять спільні військові навчання біля афганського кордону: БТРи, танки, безпілотники і артилерія

Збройні сили Росії і Таджикистану нещодавно завершили спільні двосторонні навчання на гірсько-пустельному полігоні Харб-Майдон у…

2 години тому

Renault випустив потужну альтернативу Arkana: повний привід, до 100 км без АЗС і 6 секунд до 100 км/год

У Європі відбулася офіційна презентація купеподібного кросовера Renault Rafale 2024 року в новому виконанні Atelier…

3 години тому

Схожі на Tesla: китайська компанія випускатиме бюджетні авто з запасом ходу до 1000 км

Китайська компанія Nio виводить на європейський ринок новий електричний кросовер. Причому автомобіль дебютує не під…

4 години тому

Бюджетний економічний кросовер BYD показали під час тестування

Китайські ЗМІ розмістили в Мережі серію "шпигунських" фотографій нового BYD Song L DM-i 2024 року.…

5 години тому

Покращений салон, новий екран і доповнена шумоізоляція: Toyota представить оновлений Highlander з витратою 5 літрів на «сотню»

31 травня на території Піднебесної представлять новий Toyota Highlander 2024 року. Повідомляється, що автомобіль буде…

6 години тому