Поради

Фахівець розповів, що робити, якщо водій залив у бак авто неякісне пальне

Якщо залити в машину невідповідне паливо, ефект від цього починає відчуватися практично відразу. Основні симптоми потрапляння на неякісне пальне, а також, як чинити в таких ситуаціях, щоб заподіяти найменшу шкоду двигуну і паливній системі.

Подробиці

Так, при заправці неякісним паливом починаються звуки детонації. Це може бути як через помилку самого водія, так і під час підміни. Відчути використання поганого палива можна також при втраті тяги. Причому з’являється вона раптово, машина просто перестає видавати звичну динаміку. Часто виникають проблеми із запуском двигуна, крім того, він може мимовільно відключатися.

При використанні поганого палива свічки запалювання передчасно виходять з ладу. Ще одна ознака – нагар біля них червонуватого відтінку. Багато хто відчуває під час розгону, немов автомобіль захлинається. Це означає відмову екологічної системи транспортного засобу через поганий бензин.

Якщо з’явився хоча б один із симптомів, експерт рекомендує негайно заглушити двигун і викликати евакуатор, щоб захистити машину від більш серйозних пошкоджень. Після цього заїхати в сервісний центр, де складуть офіційний висновок про причини несправності системи. При цьому точно вказати, що проблема полягала в неякісному паливі, може тільки дослідження в лабораторії.

Останні публікації

Покращений салон, новий екран і доповнена шумоізоляція: Toyota представить оновлений Highlander з витратою 5 літрів на «сотню»

31 травня на території Піднебесної представлять новий Toyota Highlander 2024 року. Повідомляється, що автомобіль буде…

19 хв. тому

Українські майстри перетворили «ґелендеваґен» на пікап 6х6

Українські майстри в черговий раз стали авторами копії Mercedes-Benz G 63 AMG 6х6. Спеціалісти каналу…

1 годину тому

Вітчизняний виробник презентував піротехнічну машину на армійському шасі Tekne Graelion 75

В травні український виробник презентував на ринку нову спецтехніку для піротехнічних робіт. На заводі пожежної…

2 години тому

На фронт відправили десятки мікроавтобусів від Volkswagen: надійні і економічні

Українські прикордонники отримали від волонтерів велику партію транспорту. Цього раз MK Foundation поповнив автопарк Державної…

3 години тому

В Україні з’явиться бюджетний мінівен популярної марки: проїде до 330 км без АЗС

На українському ринку з’явиться новий автомобіль від компанії Citroen. Модель Berlingo 2024 буде представлена в…

4 години тому

Техніка, снаряди і не тільки: чи дійсно в Україні відкриється завод Rheinmetall

В Україні планують відкрити завод по виготовленню зброї від найбільшого оборонного гіганта Rheinmetall. Компанія повідомила,…

5 години тому