Як не отримати штраф за вимкнене світло фар: порада від експертів

Підпишись на нас:

Від 1 травня 2024 року для водіїв змінились деякі ПДР. Тепер потрібно обов’язково використовувати ближнє світло фар за межами населених пунктів. Таким чином в Україні хочуть забезпечити порядок на дорогах та, за даними досліджень, зменшити кількість аварій на 5-15%. Таким чином українці тепер дотримуються норм, котрі встановленні і на території європейських країн.

За новими правилами потрібно цілий рік рухатись поза межами населених пунктів з ближнім світлом фар або з увімкненими ходовивими вогнями.

Для того, щоб не забути вмикати ходові вогні, можна встановити цю функцію на своє авто в автоматичному режимі. Багато автомобілів мають функцію автоматичного увімкнення денних ходових вогнів разом із запуском двигуна. Для активації цієї функції зазвичай потрібно перевірити налаштування електронної системи автомобіля і знайти пункт, що відповідає за денні ходові вогні. Зазвичай ця інформація міститься в інструкції з експлуатації.

Однак ходові вогні варто використовувати у тому випадку, коли на вулиці гарна погода. Проте, якщо погодні умови несприятливі (наприклад, дощ або туман), або якщо дорога погано освітлена, краще скористатися ближнім світлом фар. Воно допоможе покращити видимість перед вами та сприятиме попередженню можливих аварій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: