Заборона на використання танків: іноземні урядовці прокоментували, чи існує дане обмеження

Підпишись на нас:

Нещодавно виникла плутанина через повідомлення про те, що військові лідери США хотіли б, щоб американські Abrams були відсторонені від бойових дій.

Подробиці

Уряд Нідерландів, один із ініціаторів відправки європейських танків Leopard 2 в Україну заявив, що не ставив жодних застережень щодо використання цієї зброї українськими військами на передовій. Речник міністерства оборони Нідерландів сказав виданню Defense News, що:

«Україна сама визначає, як вона хоче розмістити надану техніку; Нідерланди не висунули жодних додаткових умов щодо цього, окрім зобов’язань, що випливають із Статуту Організації Об’єднаних Націй та міжнародного гуманітарного права»

Ця заява була зроблена після звіту Associated Press минулого місяця, в якому цитувалися офіційні особи США, які стверджували, що широке використання безпілотних літальних апаратів росіянами піддало передані Abrams ризику бути виявленими та знищеними.

Віце-голова Об’єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді сказав, що офіційні особи США працюватимуть з українськими офіційними особами над розробкою нової танкової тактики на новому полі бою, «де все видно й одразу, через постійні польоти безпілотників».

У звіті також цитується неназваний офіційний представник, який заявив, що ЗСУ не використовують танки в так званих загальновійськових операціях. При цьому військовослужбовець 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ розповів, що танки «Абрамс» все ще використовуються на передовій, але не в боях танк-на-танк.

Міністерство оборони Нідерландів заявило, що чиновники не відстежують використання відправлених танків.

«Нідерланди не мають жодної інформації про втрати або пошкодження танків Leopard, які були надані частково через участь Нідерландів», — сказав речник Defense News.

Представники оборонного відомства в Берліні відмовилися коментувати питання щодо операційних застережень і втрат Leopard, посилаючись на занепокоєння операційною безпекою.

Загалом, уряд США передав Україні 31 танк Abrams, п’ять з яких, як повідомляється, були втрачені в боях. Минулого року європейські лідери погодилися відправити в Україну близько 80 танків Leopard 2, з яких 18 надала Німеччина, а Нідерланди та Данія разом пожертвували 14.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: