Північна Корея нарощує виробництво балістичних ракет на можливий запит Росії

Підпишись на нас:

За даними північнокорейського інформаційного агентства KCNA, північнокорейський лідер Кім Чен Ин ознайомився з останніми досягненнями в ракетних технологіях для Корейської народної армії (КНА). Під час візиту до військово-промислового комплексу 14 травня 2024 року Кім Чен Ин висловив задоволення виробничими результатами першого півріччя та наголосив на важливості виконання плану виробництва військової продукції на 2024 рік для суттєвого підвищення боєготовності армії.

Подробиці

Державні ЗМІ повідомили, що візит підкреслив впровадження нової серії систем тактичної ракетної зброї, які, як очікується, будуть готові до кінця року. Ці системи, зокрема, призначені для артилерійських підрозділів КНА, які виконують критичні вогневі завдання. Перевірка була зосереджена на масштабах виробництва пускових установок транспортного монтажу (TEL) для балістичних ракет малої дальності Hwasong-11D. Hwasong-11D є модифікованим меншим варіантом ракети KN-23, відомої місцевою назвою Hwasong-11Ga. Він має орієнтовний радіус дії від 100 до 180 кілометрів і може розгорнути чотири ракети на одну пускову установку.

Ракета слідує за квазібалістичною траєкторією, досягаючи висоти близько 50 кілометрів, де атмосфера все ще достатньо щільна, щоб на середині польоту можна було коригувати курс за допомогою її оперення. Цей низький апогей у поєднанні з коротким часом польоту та можливостями маневрування на терміналі ускладнює виявлення та перехоплення традиційними системами протиракетної оборони. Крім того, підвищена точність Hwasong-11D означає, що для ефективної нейтралізації цілі може знадобитися менше ракет.

Північна Корея останнім часом активізувала поставки зброї та боєприпасів до Росії, підтримуючи таким чином військові зусилля Росії у війні в Україні. За даними дипломатичних джерел і спецслужб, Пхеньян відправив різні види військової техніки, включаючи артилерійські снаряди, ракети і легкі боєприпаси. Крім того, вважається, що Північна Корея також поставила ракети малої дальності та протитанкові ракети, що значно посилило наступальний потенціал Росії.

Ця співпраця між двома націями є частиною ширшого контексту зміцнення двосторонніх зв’язків і взаємної підтримки в умовах міжнародних санкцій і дипломатичної ізоляції. Постачання цієї зброї Північною Кореєю спрямоване на те, щоб допомогти Росії подолати проблеми з матеріально-технічним забезпеченням і поповненням запасів на українському фронті, одночасно зміцнюючи стратегічний альянс між Москвою та Пхеньяном.

Крім того, геополітичне становище Північної Кореї в її найближчому оточенні відзначається постійною напруженістю з її сусідами, зокрема Південною Кореєю та Японією. Відносини з Південною Кореєю характеризуються чергуванням діалогу та конфронтації, що посилюється частими ядерними випробуваннями та випробуваннями балістичних ракет Пхеньяном. Ці запуски ракет сприймаються як прямі провокації, що загрожують стабільності на Корейському півострові та викликають посилену військову відповідь з боку Сеула.

Крім того, Японія, яка також знаходиться в межах досяжності військового потенціалу Північної Кореї, зберігає підвищену пильність, активізуючи свою оборонну співпрацю зі Сполученими Штатами для протидії північнокорейській загрозі. Ракетні випробування Північної Кореї, які часто запускаються в бік Японського моря, погіршують і без того напружені відносини та зміцнюють регіональні альянси, спрямовані на стримування військового впливу Пхеньяна. Ця геополітична динаміка створює атмосферу незахищеності та невизначеності в регіоні з потенційними наслідками для глобальної безпеки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: