Експерти назвали наявну кількість боєзарядів для запуску Росією тактичної ядерної зброї

В Defense Express посилаючись на довідник Bulletin of the Atomic Scientists, який також веде «Годинник судного дня» вирішили проаналізувати головні слабкі місця тактичної ядерної зброї РФ.

Підпишись на нас:

Росія два тижні тому анонсувала навчання з задіянням тактичної ядерної зброї, а на цьому тижні розпочала їх практичну реалізацію. Довідник Bulletin of the Atomic Scientists повідомляє, що для запуску ТЯО (тактичної ядерної зброї) в Росії є всього 75 ядерних боєзарядів для балістики і близько 20-ти боєголовок для ракет під «Іскандер».

До інших компонентів ядерної тріади перераховані платформи для запуску 334 ядерних боєголовок, серед яких Ту-22М3, МіГ-31К, Су-24М/34. Вони можуть запускати і атомні бомби з вільним падінням. Ще 430 ядерних боєзапасів на основі бойових частин ракет Х-55 і Х-102 можуть нести 52 ракетоносці Ту-95МС і 156 надзвукових літаків ТУ-160.

Окремо виділяють також:

  • 4 ядерні боєголовки для розробленого в радянські часи комплексу «Редут»;
  • для ракет П-800 “Онікс” доступні 23 ядерні боєголовки;
  • для комплексів С-300/400 доступно 250 боєголовок;
  • для протиракет 53Т6, які захищають Москву в системах ППО і ПРО доступно 68 зарядів.

Також експерти заявили, що обліку в РФ також знаходяться списані, але не утилізовані боєснаряди і таких одиниць близько 1200-от.

1 коментар

  1. Боягузи з НАТО не наважаться на адекватну відповідь у випадку застосування РФ цього ядерного боєзапасу ТЯЗ. Людство могло б існувати ще багато років, але завдяки путинському режиму може розпочатися велика війна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: