Російські військові витягують 73-мм гармату з БМП-1 і перетворюють її на колісну артилерію

Росіяни почали перепрофілювати залишки бойових машин піхоти (БМП-1) на буксирувані гармати. Telegram-група «Росія без контексту» поділилася кадрами випробування однієї з таких гармат.

Підпишись на нас:

Російські збройні сили витягли з БМП-1 73-мм гладкоствольну гармату 2А28 «Гром» і встановили її на колісну базу, ймовірно, від автоматичного міномета 2Б9 «Васильок». Можливо, ці гармати були вирізані зі знищених в Україні БМП-1.

Очікується, що російські військові розгорнуть цю колісну версію гармати 2A28 «Гром» для підтримки піхоти та в оборонних операціях. Однак осколково-фугасних боєприпасів ОГ-15В не вистачає, а бронебійні ПГ-15В навряд чи завдадуть істотної шкоди українським позиціям.

Про гармату

Гармата створена з БМП 1, що позначається як 2А28 «Гром», є 73-мм гладкоствольною гарматою. Вона була розроблена, щоб забезпечити достатню вогневу міць для легкої бронетехніки та підтримки піхоти. Гармата 2А28 може вести вогонь двома основними типами боєприпасів: бронебійними снарядами ПГ-15В і фугасними снарядами ОГ-15В. Боєприпас ПГ-15В призначений для пробиття бронетехніки противника, а ОГ-15В призначений для осколково-фугасного впливу, що в даному випадку було б більш вигідним.

Російська бойова машина піхоти БМП-1
Російська бойова машина піхоти БМП-1

Гармата має дальність прямого вогню близько 750 метрів, що забезпечує прийнятну точність для цілей на короткій відстані. Гармата може досягати максимальної дальності 1300 метрів при дальній стрільбі по параболічній траєкторії. Завдяки добре навченому екіпажу та точним налаштуванням, зокрема з використанням безпілотників для корекції вогню, максимальну дальність можна збільшити до 4 кілометрів із закритих позицій.

2A28 «Гром» встановлено в моноблочній конфігурації, тобто гармата виготовлена ​​з цілісної частини, що забезпечує підвищену довговічність і міцність. Гармата вкручується в казенну частину, оснащену клиновим затвором, міцним і надійним механізмом замикання. Для ефективного вилучення стріляних гільз після пострілу в казенну частину встановлені ежектори.

2А28 «Гром» широко використовується на БМП-1. Незважаючи на те, що технологія є відносно старою, вона залишається ефективною в певних бойових умовах, зокрема, якщо її модифікувати та використовувати як буксирувану зброю для підтримки піхоти чи оборонних операцій, як продемонстрували нещодавні російські адаптації на базі автоматичних мінометів 2Б9 «Васильок». Ці адаптації показують винахідливість у повторному використанні військового обладнання, хоча ефективність проти добре захищених позицій може бути обмежена доступністю боєприпасів і місцевістю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: