Росія показала нову термобаричну ракетну установку ТОС-3

Росія показала свою останню термобаричну ракетну установку ТОС-3 «Дракон», яку Міністерство оборони РФ віднесло до категорії «важкий вогнемет».

Підпишись на нас:

Повідомляється, що система ТОС-3 побудована на шасі танка Т-90 і оснащена реактивними снарядами калібру 220 мм, загального калібру для російських важких вогнеметних систем.

Військовий експерт Андрій Харик зазначає, що ТОС-3 має зменшену кількість пускових труб порівняно з попередниками. Оригінальний ТОС-1 «Буратіно» мав 30 труб, ТОС-1А «Солнцепек» — 24, а колісний ТОС-2 — 18. Однак ТОС-3 має лише 15 труб, що вказує на тенденцію до зменшення пускових труб в нових моделях.

Крім того, передбачається, що ТОС-3 використовуватиме боєприпаси від ТОС-2 з дальністю стрільби до 15 кілометрів. Це викликає питання щодо ефективності даної штурмової зброї, через збільшення дальності стрільби, адже спочатку ТОС була призначена для прямої вогневої підтримки, на 2-3 кілометри. Збільшена дальність може призвести до більшого розпорошення некерованих ракет, знизивши точність системи та перетворивши її на зброю широкого ураження, а не точних ударів.

ТОС-3 також оснащений комірками для додаткової броні, щоб посилити захист від FVP-безпілотників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: