Чому досвідчені водії радять періодично користуватися кондиціонером з відкритими вікнами

Підпишись на нас:

Це загадка стара, як самі автомобілі: чому деякі водії наполягають на включенні кондиціонера та одночасному відкритті вікон у зимові місяці. Це може здатися протиріччям, але насправді за цією химерною поведінкою криється вагома причина.

Подробиці

Розумні водії роблять це задля комфорту. Взимку повітря на вулиці може бути сухим та незатишним, а в салоні автомобіля задушливим та спертим. Включення кондиціонера сприяє циркуляції свіжого повітря по всьому салону, роблячи його приємнішим для дихання. А відкриті вікна впускають свіже прохолодне повітря, яке може підбадьорити у довгій поїздці.

Але чому б просто не обрати одне чи інше? Чому б просто не відчинити вікна замість кондиціонера? Що ж, як виявилося, кондиціонер може бути корисним навіть взимку. Він не тільки сприяє циркуляції повітря, але й видаляє з повітря вологу, що може стати великою проблемою у холодні місяці. Волога може накопичуватися всередині вікон, що може бути небезпечно, якщо вона замерзає і заважає огляду. Увімкнення кондиціонера допомагає запобігти цьому.

Звичайно, цей підхід має деякі недоліки. По-перше, ви можете виявити, що це неекономічний спосіб забезпечити комфорт в автомобілі. Одночасний запуск кондиціонера та відкривання вікон може призвести до розрядки акумуляторної батареї. І якщо ви їдете в дуже холодну погоду – повітря, що надходить через вікна буде занадто холодне. Але переваги такого підходу набагато переважують недоліки. Це чудовий спосіб зберегти автомобіль комфортним та свіжим взимку, і він може зробити навіть найдовшу поїздку легкою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: