Росія починає масоване використання в Україні модернізованих наземних безпілотників

Російські компанії виготовили кілька варіантів наземних безпілотників FPV «камікадзе», призначених для руйнування оборонних позицій. Холдинг «Комплекси високої точності» (входить до «Ростеху») розробив багатофункціональні роботизовані системи «Депеша» і «Баггі». Зараз ці наземні роботи проходять масштабні випробування, в тому числі і в Україні.

Підпишись на нас:

Однією з найважливіших особливостей цих роботизованих машин, окрім їх компактності та маневреності, є їх вантажопідйомність. Для “Депеш” це 150 кг; для «Баггі» — 250 кг. «Депеші» та «Баггі» можуть швидко та безшумно доставити на передову провізію, боєприпаси, паливо та навіть евакуювати поранених бійців.

Дистанційно керовані роботи «Депеш» (розробка АТ «КБП») і «Баггі» (розробка ВНДІ «Сигнал») в різних модифікаціях можуть використовуватися для ураження живої сили противника, фортифікаційних споруд, таких як каземати, дзоти, укріплені вогневі пости та ін. опорні пункти. Крім того, роботизовані системи можуть виконувати завдання з розробки родовищ.

Робот «Депеш» зібраний на гусеничній платформі та управляється оператором за допомогою джойстика та FPV-гарнітури. Роботизований комплекс «Баггі» має колісну платформу та управляється за допомогою джойстика та планшета. Обидва робота можуть використовуватися як наземні дрони-камікадзе для знищення ворожих цілей шляхом підриву заряду, який робототехнічний комплекс доставляє до цілі.

Робот «Депеш»
Робот «Депеш»

Система «Депеша» зібрана на гусеничному шасі та управляється оператором за допомогою джойстика та FPV гарнітури. Роботизована система «Багі» має колісну платформу та управляється за допомогою джойстика та планшета.

Крім того, одне з оборонних підприємств створило наземний безпілотник “Лягушка”, який має доставляти вибухівку на позиції. Він рухається зі швидкістю 20 км/год і здатний нести 30 кг вибухівки.

Вибухівка у вигляді мінометних снарядів кріпиться до безпілотника за допомогою монтажної піни. Також «Лягушка» управляється за допомогою FPV гарнітури. Слід зазначити, що оператори всіх цих наземних безпілотників стикаються з поганою видимістю, тому їх необхідно коригувати з безпілотного літального апарату.

Візуальна концепція БПЛА «Лягушка» за даними Ростеха. (Джерело фото: Ростех)
Візуальна концепція БПЛА «Лягушка» за даними Ростеха. (Джерело фото: Ростех)

Українська розвідка за допомогою розвідувального БПЛА зафіксувала одне з бойових випробуваннь роботизованої системи «Лягушка»:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: