ДВЗ

Названі 5 автомобілів з витратою палива до 5 літрів на 100 км

Паливна економічність автомобіля один із головних факторів, що впливає на вартість його утримання. З’ясувати, які сучасні машини здатні похвалитися найменшою витратою палива, вирішили журналісти британського видання «What Car?». У своєму рейтингу вони враховували результати тестів у реальних умовах.

Подробиці

Як відомо, автовиробники часом сильно занижують реальну витрату пального своїх моделей у паспортних даних, проте іноді трапляється і зворотна картина. У деяких випадках з’ясовується, що машини споживають набагато менше бензину або дизеля, ніж заявлено “на папері”.

Проведені випробування одержали назву True MPG. В рамках них тестувальники намагалися їздити найпопулярнішими сучасними автомобілями (віком до 5 років) максимально економічно.

Toyota Yaris Cross Hybrid

Цей японський «роздутий» хетчбек виявився економічним сучасним авто з витратою палива в 3,91-літра на 100 кілометрів.

Toyota Yaris Hybrid

Компактна 5-дверка з «Країни Сонця, що сходить» виявилася трохи менш паливно-ефективною, ніж її родич із збільшеним кліренсом і пластиковим обважуванням по нижній кромці кузова. Витрата палива – 3,92 літра на 100 км.

Suzuki Ignis K12D 1.2 Dualjet Hybrid

Ще один гібридний компакт-кросовер із Японії, але цього разу від Suzuki. За рахунок зв’язки економічного бензинового ДВЗ та електромотора ця модель споживає на 100 кілометрів шляху в економічному режимі лише 3,93-літра пального.

Skoda Octavia 2.0 TDI 115

Єдиний представник дизельних двигунів у цьому рейтингу. Незважаючи на те, що крутний момент цього двигуна Octavia становить 300 Нм, це не заважає йому демонструвати паливну економічність, витрачаючи всього 4,06-літра «солярки» на 100 км.

Suzuki Celerio 1.0

Замикає цей ТОП компактна 5-дверна Suzuki, оснащена атмосферним бензиновим мотором. Так, він не може похвалитися високою продуктивністю, проте здатний вразити приголомшливою витратою – всього 4,07-літра на 100 км.

Останні публікації

Зливати або відкачувати: експерт пояснив, як правильно видаляти стару оливу з двигуна

Деякі автовласники вважають за краще обслуговувати свої машини самостійно. Зокрема, це стосується заміни моторної оливи.…

2 години тому

Seat оновив модель Cupra Leon на 2025 модельний рік: витрата палива 5,5-літрів на 100 км

Стартували продажі оновленої Cupra Leon 2025 року. Компактна модель пропонується у двох варіантах виконання кузова…

3 години тому

«Курганмашзавод» відзвітував про постачання додаткових БМП-3 і БМД-4 російській армії

Нещодавно російське оборонне підприємство «Курганмашзавод» оголосило про поставку нової партії бойових машин піхоти БМП-3 і…

4 години тому

Британська армія проводить випробування системи спрямованої дії: автомобіль, який захищає від безпілотників струмом

Британські військові нещодавно провели випробування передової мобільної спрямованої енергетичної системи в рамках проекту Ealing. Подробиці…

5 години тому

ЗСУ можуть отримати ще одну зенітно-ракетну систему Patriot

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Defense Romania, президент Румунії Клаус Йоганніс під час свого…

6 години тому

Ізраїль постачатиме мобільні мінометні системи «таємничому клієнту в Європі»: перший постріл за 30 секунд

Elbit Systems, ізраїльська оборонна технологічна компанія, оголосила про поставку мінометних систем Crossbow неназваній країні в…

7 години тому