Експерти розповіли, коли водії «вбивають» генератор в авто абсолютно випадково

Багато автовласників не замислюються про працездатність генератора в автомобілі. Експерти вирішили розповісти, як водії самостійно можуть пошкодити цей компонент через відсутність знань про його особливості. При цьому вони зазначили, яких помилок потрібно уникати під час експлуатації транспортного засобу, щоб не довелося незабаром міняти генератор.

Підпишись на нас:

Загалом було виділено чотири ситуації. Насамперед необхідно стежити за станом акумуляторної батареї. Якщо її встановлено давно, великий ризик, що в одній з її банок може виникнути коротке замикання. Такі ситуації властиві для старих акумуляторів. У цьому разі з’являється додаткове навантаження на генератор, яке може вивести його з ладу.

Експерт зазначає, що виробники створювали генератори під мінімальні навантаження, економлячи на матеріалах для їх виробництва. При його перевантаженні може виникнути перегрів. Робоча температура деталі становить 60-70 градусів. При підвищенні навантаження вона може різко зрости, що призведе до виходу з ладу.

До перевантаження можуть призвести додатково встановлені пристрої. Як правило, це аудіоапаратура – колонки, сабвуфери, підсилювачі. Виробники не розраховували на такі навантаження для цієї деталі. До перегріву генератора призводять і додаткові прожектори, які встановлюють автовласники, які віддають перевагу їзді по бездоріжжю.

Найпростіший спосіб вивести генератор з ладу – це поїздки глибокими калюжами. Річ у тім, що він розташований досить низько і, незважаючи на те, що має захист, у разі потрапляння вологи може вийти з ладу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: