В автосервісі розкрили способи, які продовжать термін служби бензинового мотора просто і безкоштовно

Незважаючи на те, що виробники надали чіткі рекомендації щодо обслуговування та експлуатації бензинових ДВЗ, чимало автомобілістів, як і раніше, не розуміють, як можна продовжити термін служби мотора. Насправді тут немає нічого складного.

Підпишись на нас:

Насамперед варто звернути увагу на свою манеру водіння. Щоб двигун працював справно протягом усього терміну експлуатації і не підводив у найбільш невідповідний момент, не потрібно його використовувати постійно на максимумі можливостей. Однак також не варто експлуатувати силовий агрегат з трепетом, підтримуючи лише мінімальні оберти. Дотримуватися в цьому разі краще золотої середини, час від часу щадячи установку, а іноді даючи можливість попрацювати на межі.

Ні для кого не секрет, що запорука тривалої і безперебійної роботи силового агрегату – це його своєчасне обслуговування. Тут не можна економити, і йдеться не тільки про купівлю якісного моторного мастила. Лити в ДВЗ потрібно оливу відповідно до допусків і належної в’язкості залежно від умов експлуатації. На окрему увагу заслуговують фільтри. Якщо повітряний – це допоміжний елемент, і тут можна заощадити, вибравши якісний аналог, то з масляним це не пройде.

Купівля якісного і працездатного масляного фільтра – це запорука того, що мотор працюватиме справно. До речі, міняти мастило і фільтри краще частіше, приблизно раз на 7 – 8 тисяч кілометрів. Це дасть змогу максимально продовжити ресурс силового агрегату. Також не можна не згадати про підтримку моторного відсіку в чистому вигляді. Тут постійно накопичуються пил, бруд та інші відкладення, що не дає змоги двигуну вільно “дихати”. Крім того, це сприяє перегріву.

Ніхто не говорить, що мити моторний відсік необхідно щодня. Але ось два – три рази за сезон це робити можна, при цьому подібний захід не вимагає великих витрат. Саму ж роботу краще довірити фахівцям, які розуміють, як саме правильно мити моторний відсік. Окремо хотілося б поговорити про те, коли і скільки часу необхідно витрачати автомобілісту на прогрів ДВЗ перед початком поїздки. Що б там не говорили виробники, гріти двигун потрібно, і робиться це як у холодну пору року, так і влітку.

На прогрів установки перед початком руху не потрібно багато часу. Принаймні якщо йдеться про сучасний силовий агрегат. У цьому разі, якщо за вікном мінус, то на прогрів можна виділити 5 – 7 хвилин. Що ж стосується теплого сезону, то тут буде достатньо 2 – 3 хвилин. На ділі цей час навіть немає необхідності засікати, орієнтуватися можна на показники тахометра і відповідні оберти мотора. Як тільки відбувається падіння оборотів до холостого ходу, це вказує на готовність силового агрегату до початку поїздки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: